Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Warrer, Martin Kirketerp, Mathias Sletten og Jakob Precht tog sejren i sidste års X-Yachts Star Meeting. Foto: Per Heegaard

Rindom skal dyste mod tidligere America's Cup-sejler i X-Yachts Star Meeting

Den store klassefest i dansk sejlsport med OL-, VM- og DM-mestre på startlinjen løber af stablen på lørdag den 24. september i Skovshoved. Bo Hasseriis og Susanne Salminen vil livespeake undervejs.

Af Sara Sulkjær |

Der er lagt op til et brag af en fest på Skovshoved Havn, når X-Yachts og Sejlsportsligaen sammen med Skovshoved Sejlklub åbner X-Yachts Star Meeting lørdag kl. 10.00.

Her er landets topsejlere samlet, fordelt på 18 knivskarpe hold, der alle jagter den samlede sejr og håneretten i klubhuset om aftenen.

Vinderne stiller til start

Med en række prominente navne på startlisten må tilskuerne stå tidligt op for at følge med:

- De seneste uger har det ene storhold efter det andet holdt trofæer og pokaler over hovedet - og hvis ikke i år, så året før og året før det. America's Cup, OL, VM, DM og alt andet. Det er dem, som stiller til start. Det er vinderne og deres besætninger, der er formlen af dette års X- Yachts Star Meeting, påpeger Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

Det er blot anden gang, stævnet løber af stablen - sidste år med Jonas Warrer, Martin Kirketerp, Mathias Sletten og Jakob Precht som trofævindere.

I år for de kamp til stregen af OL-guldvinder Anne-Marie Rindom, der med et stærk kvindehold med andre OL-sejlere blandt andet skal møde tidligere America's Cup-sejler Sten Mohr, storbådsstrateg Jesper Radich samt de unge danmarksmestre fra KDY med Jeppe Borch i spidsen. 

Kvindehold jagter topniveauet

Også de nykårede kvindelige DM-vindere fra Team Salt byder op til dans:

- Vi ser frem til en rigtig sjov og ikke mindst festlig dag. Vi ved om nogen, at alt kan ske i ligasejlads (korte intense sejladser, red.), og vi glæder os meget til at sejle i et super skarpt felt, fortæller Line Just, Aarhus Sejlklub, og uddyber:

- Vi vil selvfølgelig gøre vores bedste, og rammer vi det niveau, vi havde til ligastævnet i Svendborg, så kan det blive rigtig godt. Vigtigst af alt, så kommer vi for at have det sjovt. Så længe vi holder de gode takter, vi har for tiden, så er vi mega glade og stolte.

Det kulminerer på molen

Der vil med andre ord blive hård kamp om sejren, der udover titlen består af en særdeles attraktiv førstepræmie - nemlig en uges cruise i det græske øhav på en X4.6 til en værdi af 38.000 kr., doneret af X-Yachts.
 
- Med målgang tæt på land vil det blive mere end almindeligt intens at følge dagens sejladser. Holdt godt i hånden af Bo og Sus ved mikrofonerne kan man forvente, at der vil være noget for alle. Selv de små og store kan holde varmen med lidt kakao og popcorn, lover Nynne Ammundsen.
 
Du kan følge sejladserne på Sejlsportsligaens Facebookside og Instagram, ligesom du er velkommen til at kigge forbi Skovshoved Havn.

content-loader
content-loader
content-loader