Gå til hoved-indhold
Tur
Kronprins Frederiks bro forbinder Frederikssund med Hornsherred. Arkivfoto

To uheld på under en måned - nu indsættes fysiske brovagter midlertidigt ved Kronprins Frederiks Bro

Nu er både lystsejlere, cyklister og biler kommet i problemer på Frederiks Bro. Senest måtte en sejlbåd slå voldsomt bak, da broklappen pludselig gik ned. Indtil fejlen er udbedret, vil brovagter igen have plads i vagttårnet.

Af Sara Sulkjær |

Utilfredsheden blandt sejlerne var stor, da det i 2020 fra politisk side blev besluttet at vinke farvel til de fysiske brovagter på Frederiks Bro i Roskilde Fjord.

Kameraer skulle i stedet opsættes på broen, således at en brovagt på centralen kunne varetage op- og nedlukning af broklappen. Politikerne øjnede besparelser, mens sejlerne frygtede en større usikkerhed omkring broen.

 

Den seneste måned er det ikke blot sejlerne, men også biler og cyklister, der har mærket konsekvenserne. Det skriver TV 2 Lorry.

Da cyklende og kørende den 23. august krydser broen, går broklappen ved en fejl op uden varsel. Cyklister glider, og biler smadres.

Fredag er den gal igen. Denne gang når en lystsejler akkurat at sætte motoren i bak, da broklappen pludselig går ned uden varsel:

- Det, der sker fredag, er, at brovagten overser båden i et lysindfald fra vandet på vores kamera. Jeg vil ikke kalde det en menneskelig fejl, men et teknisk problem med kameraet og lysindfald, forklarer Carina Meldgaard Frandsen, leder for driftscentralen i Vejdirektoratet, hvor brovagterne hører under, til TV 2 Lorry. 

Fysiske brovagter er ikke permanente

Fejlen får nu Vejdirektoratet til midlertigt at genindsætte de fysiske brovagter på vagttånet:

- Det er ikke en permanent løsning, men det løser problemet midlertidigt. Det næste, vi gør, er så at kigge på de her kameraer, så vi kommer ud over, hvordan det ser ud på skærmen, når solen hænger lavt. Vi kigger ind i, om vi skal have andre værktøjer for eksempel andre filtre eller indstillinger, så vi undgår at overse skibe fremover, påpeger Carina Meldgaard Frandsen.

Kilde: TV 2 Lorry

content-loader
content-loader
content-loader