Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
- Vores primære fokus er at arbejde sammen med klubberne om nye medlemsskabsformer, der gør det organiserede sejlerfællesskab endnu mere attraktivt for de mange sejlere, siger Line Markert. Foto: Troels Lykke

200.000 sejler men kun 58.000 er medlem af Dansk Sejlunion - debat om direkte medlemskab af unionen

- DIF har rejst en debat om medlemsbegrebet i bred forstand. DIF har sammen med de 62 forbund rettet blikket mod de mange selvorganiserede idrætsudøvere eller udøvere, der bare af og til stiller op til et løb eller en kamp, forklarer Line Markert. Se vores video-interview med formanden for Dansk Sejlunion.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunion havde på generalforsamlingen i Odense medlemsbegrebet til debat. 

Fra talerstolen forklarerede Dansk Sejlunions formand, Line Markert om individuelle medlemsskaber af Dansk Sejlunion.

- Formålet med debatten i formiddag var fra bestyrelsens side at få en åben dialog om, hvordan vi forholder os til, at der er cirka 200.000 personer, som sejler i Danmark. Men vi er kun omkring 58.000 medlemmer af sejlklubberne, når vi tæller aktive og passive medlemmer sammen. Hvordan kan det være? Og hvad kan vi gøre for at få flere med? Skal vi gøre noget ved det? Er der et potentiale eller nogle muligheder, som vi ikke er opmærksomme på?

DIF startede debat

Det er i første omgang landsforeningen DIF, der har sat gang i diskussionerne om de mange udøvere uden for foreningsregi:

- DIF har rejst en debat om medlemsbegrebet i bred forstand. DIF har sammen med de 62 forbund rettet blikket mod de mange selvorganiserede idrætsudøvere eller udøvere, der bare af og til stiller op til et løb eller en kamp, forklarer Line Markert og uddyber:

- I første omgang vil DIF ændre en forsøgsordning for direkte medlemsskab af forbundene, så den gøres permanent. Det debatteres også, hvordan de store folkelige idrætsbegivenheder kan tilknyttes DIF-familien.

Fællesskabet skal være attraktivt

For Dansk Sejlunion er det løbende samarbejde med klubberne af stor betydning, hvis flere skal blive en del af unionen:

- Vores primære fokus er at arbejde sammen med klubberne om nye medlemsskabsformer, der gør det organiserede sejlerfællesskab endnu mere attraktivt for de mange sejlere. Men vi skal også se på, hvordan de mange tusinder sejlere og bådejere, der endnu ikke er medlemmer af klubberne, kan lokkes ind i sejlerfælleskabet.

- Jeg vil i den forbindelse nævne vores arbejde med projektet ”voksenvækst”, hvor vi med støtte fra DIF ser på, hvordan vi både kan tiltrække og fastholde flere voksne medlemmer og i øvrigt gøre det lettere at være leder eller frivillig i sejlklubberne. En ny, fælles digital platform er et af midlerne til at række ud til de nye målgrupper.

content-loader
content-loader
content-loader