Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Nico Martinez, der her tog foto af TP52ere i Cascais i Portugal, har været professionel sejlsportsfotograf siden 1990. Han har været officiel fotograf for de spanske deltagere i America's Cup i 1995, 2000 og 2007. Foto: Nico Martinez

Nico Martinez skyder TP52-foto og vinder ​​Mirabaud Yacht Racing Image award 2022

Den spanske fotograf Nico Martinez tog verdens bedste sejlsportsfoto 2022, da han skød et billede under TP52 World Championships i Cascais. Aarhus-fotograf Peter Brøgger nåede helt i finalen med Nacra 17-foto. 150 fotografer fra 29 nationaliteter deltog.

Af Troels Lykke |

- TP52-flåden sejlede medvind, med en let brise og i et helt særligt lys, husker Martinez.

- Det var ikke en særlig produktiv dag, ikke den typiske Cascais-dag med vind og godt lys. Så så jeg dannelsen af ​​de fem TP52'ere og bad min bådfører om at stoppe. Senere, da jeg indlæste billederne på min computer, var jeg ikke overbevist, så jeg satte det i sort/hvid, og magien skete. Så snart jeg så det, sagde jeg, at det var billedet.

Det skriver Mirabaud Yacht Racing Image Award

De seks medlemmer af den internationale jury stemte enstemmigt for Martinez' billede. De gav karakterer mellem 8 og 10 for de tre kriterier: den følelse, billedet fremkalder, dets tekniske sværhedsgrad og dets originalitet.

Nico Martinez har været professionel sejlsportsfotograf siden 1990. Han har været officiel fotograf for de spanske deltagere i America's Cup i 1995, 2000 og 2007 og er officiel fotograf for TP52 og RC44 sejladserne.

Tysker på andenplads foran finne

Den tyske fotograf Eike Schurr blev nummer to med et fantastisk billede taget ombord på VO65 The Austrian Ocean Race Project under en træningsovergang af Atlanten mellem St Maarten og Azorerne.

Finlands Patrick Blom blev nummer tre med sit foto fra Viaporintuoppi regattaen for traditionelle sejlbåde.

Public Award 

Public Award, baseret på antallet af offentlige stemmer på internettet, blev vundet af Brigi Török med sit billede af Libera Raffica, der konkurrerer i Bol d'Or Mirabaud, foran Tom Coehoorn (NED) og Felix Diemer (GER).

Delegates Award, baseret på stemmer fra delegerede ved Yacht Racing Forum på Malta og World Sailings årlige konference i Abu Dhabi, blev vundet af Nico Martinez foran Eike Schurr og Martina Orsini.

Ikke mindre end 150 fotografer fra 29 nationaliteter deltog i den 14. udgave af Mirabaud Yacht Racing Image Award 2022. 

Se finale-billederne i konkurrencen

content-loader
content-loader
content-loader