Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Johan Søe i dyb koncentration under EM-stævnet på Gardasøen. Foto: Moan Photo

Trods den største fejl i karrieren vinder danske Johan Søe U21-EM i IQ Foil

Europas bedste surfer i U21-klassen kommer fra Danmark - også selvom alt på stævnets sidstedag bestemt ikke spillede for det unge talent. Bedste danske kvinder blev Lærke Buhl-Hansen på 51. pladsen.

Af Sara Sulkjær |

Det er sidste dag ved de europæiske mesterskaber i den moderne IQ Foil-klasse. Intensiteten er i top. Starten er gået til dagens andet heat.

De hvide DEN 37-initialer indikerer tydeligt, hvordan danske Johan Søe er med helt i spidsen på andenpladsen. En flot præstation af surferen i feltet med 154 deltagere.

Men det går galt. Danskeren går den forkerte vej rundt om mærket og må se topplaceringen forsvinde i kølvandet til fordel for en ærgerlig 11. plads.

Fra fejl til prik

Der skal mere til at slå det unge surftalent ud af kurs. I næste sejlads formår Johan Søe at forvandle den største fejl i karrieren, som surferen selv ynder at kalde sit tvivlsomme stunt, til en imponerende prik i det stjernefyldte felt.

Med en førsteplads i hus og en generelt flot serie ved EM-stævnet med flere top 10-placeringer kan Johan Søe lade sig hylde som Europas bedste surfer under 21 år, ligesom han tager en samlet 21. plads overalt:

- Jeg glæder mig over at være blevet europamester i et meget stærkt felt af U21-sejlere, understreger den danske surfer på sin Facebookside.

OL-sejler Lærke Buhl kæmper videre

I guldfeltet havde danskeren selskab af landsmanden Mads Jepsen. En flot 67. plads kan han tage med retur til Danmark, ligesom også Lærke Buhl-Hansen og Sofie Hammeken viste fine takter i kvindernes foil-klasse. 

Her blev tidligere OL-sejler i den nu uddøde RS:X-klasse, Lærke Buhl-Hansen, bedste dansker på en samlet 51. plads blandt de 95 surfende kvinder.

Danske overalt-resultater fra EM i IQ Foil

Herrer (154 surfere):

21: Johan Søe

67: Mads Jepsen

81: Niklas Lillelund

102: Alfred Tang Dixen

105: Christoffer Damgaard

134: Kasper Storvang

137: Anders Eliasen

Damer (95 surfere):

51: Lærke Buhl-Hansen

84: Sofie Hammeken

Se alle resultaterne her.

Kilde: Sejlerlandsholdet

content-loader
content-loader
content-loader