Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Nakskov Sejlklub holder Bådudstilling Lolland Falster til marts

For første gang i mands minde arrangeres en mindre bådudstilling på Lolland Falster. Der vises brugte H-både, trolling-både, nye RIB's og påhængsmotorer samt kite, padle og kajak. Guldborgsund Baltic Race fortæller samtidig om den udfordrende sejlads.

Af Troels Lykke |

Nakskov Sejlklub vil nu fortælle andre, hvad man går og roder med på Lolland Falster - nemlig en større bådudstilling:

- Udstillingen kommer til at foregå i Nakskovs inderhavn. Vi har en hal på 500 kvadratmeter, hvor der er fem både (herunder H-både) med sejl på. Udenfor er der også et område på 500 kvadratmeter.

- Der er stor interesse, vi har blandt andet hørt om, at der er arrangeres en bus fra Vordingborg til udstillingen. Udstillingen er ikke som andre, hvor der har baggrund i et kommercielt formål, men alene drevet af frivillige og arrangeres af en aktiv gruppe omkring Nakskov Sejlklubs fire skolebåde, der alle er H-både, siger Erik Skjødt i dag til Minbaad.dk.

Udstillingen holdes søndag den 13. marts fra klokken 10-17. Projektleder er netop den garvede sejlsportsmand Erik Skjødt, der har H-båden helt inde under huden.

Ønsker synlighed for området

Erik Skjødt, der tidligere havde en tøjforretning i Nakskov, forklarer:

- Tidligere var der en kæmpe stor bådudstilling i Bellacenteret, nu er der kun mindre udstillinger eller messer og alle langt fra vores øer. Derfor synes vi, det er på tide at give al vandsport noget synlighed i vores område.

- Vi har noget af Danmarks bedste farvand til enhver form for vandaktivitet, om det er kaysurfere, kajakker, roere, så er der masser af aktivitet. Selvfølgelig er det et eldorado for sejlbåde, tur såvel som kapsejlads med store sejladser som Guldborgsund Baltic Race og ikke at forglemme vores fiskefarvand, hvor vi har et af Danmarks største fiskestævner, DM i Fladfisk.

15 udstillere

Sammen med Peter Dan fra Onsevig, der holder DM i Fladfisk, står Skjødt i spidsen for eventen:

- Vi er overvældet over den interesse, de lokale viser for udstillingen. Vi føler, der er medvind til projektet, og vi glæder os over op imod 15 udstillere, herunder landskendte som Pantaenius Forsikring, Danske Tursejlere, Great Withe med RIB-både, Honda Shoppen fra Valby og andre gode navne.

- Vi håber på, at det bliver en god succes. Hvis det gør, vil vi gentage det til næste år, lover Erik Skjødt.

Læs mere på Facebook.

content-loader
content-loader
content-loader