Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Starten til BlueRibbonCup går i Kiel onsdag den 17. august kl. 19 foran Kiel Yacht Club i Kiel-Düsternbrook. PR-foto

Kieler Yacht Clubs BlueRibbon Cup med havgående ORC- og ORCi-både kommer til Aarhus

På sit 25. år ændrer BlueRibbon Cup kursen fra Kiel-København til Kiel-Aarhus og retur igen i august. Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter har indgået samarbejde med Kieler Yacht-Club (KYC), der fører den 150 sømil lange sejlads fra Kielerbugten via Lillebælt om Samsø til Aarhus.

Af Troels Lykke |

Det ’nye’ BlueRibbon Cup afvikles i år 17.-21. august 2022.

Båndet mellem Danmark og Tyskland består, men ikke kursen. 25 år efter lanceringen sejler BlueRibbon Cup til Aarhus, hvor såvel arrangører som faste deltagere har store forventninger til det nye format for cuppen, efter at sejladsen i 21 år er gået til København – og en enkelt gang til Fyn under coronapandemien.

- Vi er glade for vores nye partner og for, at den 23. BlueRibbon Cup igen gør stop i Danmark på sit 25. jubilæumsår. Denne gang i det smukke sejlsportscenter i Aarhus, siger initiativtager og daglig leder i Kieler Yacht-Club, H.-Eckhard von der Mosel.

En ottetals-rute

BlueRibbon Cup, der er grundlagt i 1998, og arrangørerne fra Kiel har nemlig indgået et samarbejde med Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter om sejladsen, der løber af stablen den 17. til 21. august.

Fra dansk side arbejdes der på flere idéer, blandt andet at lave et feederrace til Juelsminde, hvor der weekenden efter afholdes DH-DM.

Ruten går fra Kielerbugten gennem Lillebælt og forbi Samsø på vejen til Aarhus. På tilbagevejen kan ruten gå vest om Samsø og via Storebælt, så hele ruten sejles i et ottetal.

God synergi i styrket samarbejde med Kiel

Kieler Yacht Club besøgte i marts Aarhus og var imponeret over Aarhus Internationale Sejlsportscenter og dets faciliteter foruden placeringen. Det er en ideel beliggenhed og et meget attraktivt sejlsportscenter i centrum af Aarhus. Industrien har givet efter, lystbådene og sejlsportscenteret er rykket ind, lød meldingen fra Kiel-klubben.

Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter ser ligeledes positivt på det nye samarbejde, lyder det i en pressemeddelelse.

- Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter er glade for at samarbejde med KYC om BlueRibbon Cup. Vi synes, det er spændende at være en del af dette arrangement – men også på et mere overordnet plan ser vi en god synergi i at arbejde tættere sammen med KYC omkring events. Det vil gavne vores sejlere, frivillige og organisationer, fortæller Per Hjerrild, der er Regatta Manager hos Sailing Aarhus.

Starten til BlueRibbon Cup går i Kiel onsdag den 17. august kl. 19 foran Kiel Yacht Club i Kiel-Düsternbrook. Ligesom ved afgangen fra Kiel vil traditionelle BlueRibbon-ritualer også finde sted i Aarhus, hvor der blandt andet er moleøl og grillanretninger ved Sejlklubben Bugten.

Vinderne af første etape hædres i sejlsportscenteret, inden der er fællesmiddag, før turen går tilbage mod Kiel lørdag formiddag.

Stor tysk opbakning til sejladsen

Kieler Yacht-Club fortæller, at de allerede nu oplever stor interesse for offshore-sejladsen i dens nye format. Arrangørerne beretter om talrige opkald og mundtlige tilsagn fra mange af de faste deltagere. Derfor forventer KYC mindst lige så mange sejlere som før coronapausen ved årets sejlads.

- BlueRibbon Cup er en fast del af vores regattakalender. Efter at min unge og talentfulde co-skipper Maurice Oster vandt sejladsen sidste år med en blandet besætning af uerfarne og erfarne sejlere under svære forhold, er vi tilbage for at forsvare titlen igen, fortæller Friedrich Hausmann, der ejer Rainbow 42-yachten ’Uijuijui4’ og vandt den udadgående del af sejladsen senest.

Han er ligesom sidste års overall-vinder Uwe Barthel fra Segler Club Dümmer glad for, sejladsen igen fører hans team til Danmark og fastslår, at han også stiller til start i 2022. Også chef for Dehler 30 od-klassen, Kalle Dehler, har store forventninger til årets sejlads. Formatet passer perfekt til både i Dehler 30 One Design-klassen, mener han.

BlueRibbin Cup henvender sig til havgående ORC- og ORCi-både og doublehand-besætninger med en CDL på 8.000 eller mere. Som i det foregående år annonceres Dehler 30 od som standardklasse for full crew. Tilmeldingen åbner snarest med lavt tilmeldingsgebyr indtil 1. august 2022.

Programmet ser ud som følger (med forbehold for ændringer):

KIEL - AARHUS:

Onsdag den 17. august 2022:

13.00 til 18.30: Registrering på Kiel Yacht Club, Kiellinie 70, 24105 Kiel

17.00: Skippermøde (online)

19.00: 1. start foran Kiel-Düsternbrook Sportshavn

Fredag ​​den 19. august 2022:

Ca. 19.00: Præmieoverrækkelse og fællesmiddag i Aarhus

Aarhus – Kiel ("KYC Trophy")

9.00 til 12.00 og 16.00 til 18.00: Registrering til KYC Trophy i Aarhus International Sailing Center, Aarhus, Danmark

Lørdag den 20. august 2022:

10:00: Start fra Aarhus Internationale Sejlsportscenter

Søndag den 21. august 2022:

Ca. 17:00: Præmieoverrækkelse i KYC ungdomsklubhus, Strandstr. 10, 24229 Strande

Se mere på www.kyc.de/blueribboncup

content-loader
content-loader
content-loader