Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan ser 3Ms poleringsmidler ud fra Perfect-it-serien. PR-foto

Forårsklargøring: Sådan gør du båden klar med 3M's polermidler

Produktserien Perfect-it fra 3M har vundet ”Best product” i bådindustrien i USA, og er nu den mest solgte serie til bådindustrien worldwide, fortæller Odense-forhandler Hanne Kirkeby fra B-On-C. Her giver hun opskriften på polering af din båd.

 

Af Troels lykke |

3M har i mange år været blandt de største og mest anerkendte leverandører af polermidler til auto- og bådbranchen.

- Den nye serie af plejeprodukter til marinemarkedet har hurtigt fået professionelle og bådejere til at anvende disse produkter, da de er effektive og hurtigt kan få båden gjort skinnende blank, lover forhandler Hanne Kirkeby fra B-On-C i Odense.

Vandt pris i USA - nu mest solgt i verden

Produktserien vandt som ”Best product” i bådindustrien i USA, og er nu, ifølge 3M, den mest solgte serie til bådindustrien verden over.

Serien består af en sæbe, som fjerner streger, støv og olie, men ikke voksen. Vask båden som det første trin, så sparer du tid til de efterfølgende trin.

Der er tre forskellige poleringsmidler. Fælles for disse er, at de starter ved forskellige grovheder og granulerer sig ned til til P4000-5000, før det støver væk. De holder sig flydende lang tid, giver derfor længere arbejdstid og er drøj i brug.

1. Perfect-It Heavy Cutting Compound

Den groveste i serien, Perfect-It Heavy Cutting Compound, starter med en kornstørrelse på P800-1000 og består udelukkende af polermiddel:

- Den indeholder ikke voks. Bruges hvis båden er mat, eller hvis overfladen er lettere ødelagt af sollyset og ridser. Ved større ridser anbefales vandslibningsrondeller op til P1000, fortæller Hanne Kirkeby.

2. Perfect-It Medium Compound Cutting

Perfect-It Medium Compound Cutting Compound indeholder - i modsætning til den foregående - voks.

Den starter med P1200 og er beregnet til den årlige polering, hvor overfladen kun er let angrebet og ved mindre ridser.

Når slibemidlet er væk, efterlades voksen som beskytter mod solens UV-stråler.

3. Perfect-It Light Cutting Compound

Den fineste i serien er Perfect-It Light Cutting Compound. Denne indeholder også voks og er beregnet til den milde polering og på malede overflader.

Begge voks-produkterne kaldes ligeledes ”one step”-produkterne. Det hele klares i én arbejdsgang.

4. Perfect-It Boat Wax

Sidste step i serien er Perfect-It Boat Wax. Denne voks har et meget højt indhold af filtre, der beskytter overfladen mod sollys og smuds, så overfladen er beskyttet og kan stå spejlblank igennem en hel sæson.

Voksen påføres overfladen og tørrer i cirka fem minutter og poleres op med en ren bomuldsklud eller en tot vat. Maskinpolering er ikke nødvendigt med dette produkt.

Læs mere om forhandlere og priser her.

content-loader
content-loader
content-loader