Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det var denne 29 fods motorbåd, der tippede rundt med 11 personer. Heraf druknede to personer. Foto: Rute Du Ruhm

To døde på 29 fods tilskuerbåd, der væltede rundt da Rute Du Ruhm vinder gik over målstregen

Et tragisk uheld på en tilskuerbåd med 11 personer om bord skete da flerskrogs-solosejleren Charles Caudrelier sejlede mod mål i Guadeloupe i Caribien, som den første trimaran efter at have krydset Atlanterhavet. 21-årig bådfører er sigtet for uagtsomt drab.

Af Troels Lykke |

Cirka 200 både fulgte Ultime-sejleren Charles Caudrelier mod målet i Guadeloupe som den første båd, der kom i mål i Rute Du Ruhm, solo-sejlads over Atlanterhavet fra Frankrig til Caribien.

I dette mylder af både gik en chartret åben motorbåd rundt. Der var ingen kollision, men hæksø fra andre både, der strømmede ind over stævnen på den pågældende båd, og som var årsag til ulykken, der tippede rundt i stor hækbølger.

Båden, "Coralia", er 29 fod lang og certificeret til 12 personer. Der var 11 personer om bord, da ulykken skete, fortæller Seilmagasinet.no

Organisationen OC Sport Pen Duick, som arrangerer regattaen, havde lavet en aftale med den lokale arrangør om at leje omkring 15 motorbåde til at møde de deltagende både. I båden, der gik rundt, var der to fra regatta-stævnet, der mistede livet.

Båden, der gik rundt, siges at have været i god stand, og blev tjekket i april, men båden havde ikke formel tilladelse til at blive brugt om natten. Det betyder ikke, at båden manglede udstyr. Der må have været redningsveste til alle ombord.

Den 21-årige, der førte båden, var godkendt til at føre denne type båd. Chaufføren er blevet kontrolleret for spiritus og stoffer med negativt resultat.

Bådføren er sigtet for uagtsomt drab og uagtsom skade ved hensynsløshed og brud på sikkerhedspligten.

Ulykken skete klokken 04.30 lokal tid under meget krævende forhold ifølge vidner. Undersøgelsen bekræfter, at der var mere end 200 både, der fulgte den hurtige trimaran, og det skabte meget stejl sø.

Efter at motorbåden var gået rundt, blev ni af de 11 ombord hurtigt samlet op af andre medfølgende både. Der er ingen grund til at kritisere redningsindsatsen.

content-loader
content-loader
content-loader