Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Horsens Sejlklubs Sejl og Vind-projekt har givet flere unge mod på livet. Arkivfoto

J/70-sejlads i Horsens gav 23-årige Silas selvtillid og et arbejde

Efter flere år i systemet fandt Silas Søgaard troen på sig selv i Horsens Sejlklub. En tro, der hjalp ham på arbejdsmarkedet, hvor han nu har fundet fast arbejde. Dansk Sejlunion taler med den unge sejler.

Af Sara Sulkjær |

25-årige Silas Søgaard fra Hedensted havde ikke sat sine ben på en båd, før han pludselig stod på en af Horsens Sejlklubs J/70’ere. Det skriver Dansk Sejlunion i en artikel.

Det gyngede, og den unge mand var helt sikker på, at den lille kølbåd nok skulle nå at både kæntre og synke, så snart de slap fortøjningerne.

– Jeg tænkte bare; Glem det! Jeg skal ikke ud at sejle, jeg kan ikke lide vand, jeg kan ikke lide både, jeg har angst. Det her kommer til at gå helt galt, husker han.

Silas Søgaard var som 23-årig en del af en gruppe unge, der var med i projektet ’Sejl & Vind’, som Horsens Sejlklub i 2019 havde stablet på benene sammen med kommunens jobcenter.

Målet var at give de unge en succesoplevelse, de kunne tage med sig i deres søgen efter en plads på arbejdsmarkedet. For Silas Søgaard var det nødvendigt.

For som han selv beskriver det, havde han været en del af kommunens ’system’, siden han gik ud af niende klasse.

En sejr til vands

Med diagnoser som angst og ADHD var Silas Søgaard sikker på, at sejlturene ville udvikle sig til en fiasko på samme måde som hans tidligere forsøg på at tage en uddannelse.

Men da sejlene fyldte, viste det sig til hans store overraskelse, at han ikke var den, som var mest bange.

– Jeg var helt sikker på, at alle de andre skulle tage sig af mig, fordi jeg havde fået et angstanfald i det sekund, jeg trådte ombord. Men det skete slet ikke. Derfor kunne jeg i stedet tage rollen som den, der bakkede nogle af de andre op, siger han.

En oplevelse, han beskriver som en kæmpe succes. Læs resten af Silas' succesrige sejlerhistorie hos Dansk Sejlunion her.

Om Sejl & Vind
Sejl & Vind har fokus på at styrke de unges selvtillid, samarbejdsevner, være i et konkurrencemiljø, være fysisk aktive og sætte pris på naturoplevelser.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Jobcentret i Horsens, NExTWORKS, Horsens Sejlklub og GoSail. Sejl & Vind er støttet af Engell Friis Fonden, Velux Medarbejderfonden og Spar Nord fonden.

Projektet blev gennemført i 2019, men er ikke blevet gentaget på grund af Corona-pandemien.

Læs mere her: Sejl & Vind

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader