Gå til hoved-indhold
Småbåde
Candela C-8 er bygget i 100 procent kulfiber. Foto: Candela

Kulfiberbåden Candela C-8 rammer en topfart på 30 knob for elmotor

En nyudviklet pod-motor skal gøre den svenske båd konkurrencedygtig. Med en cruisingfart på 24 knob kan C-8'eren sejle over 50 sømil, mens rækkevidden mindskes, når topfarten på 30 knob nås.

Af Sara Sulkjær |

I jagten på at konstruere en konkurrencedygtig, eldrevet motorbåd har svenske Candela kastet sig over et større udviklingsarbejde.

I stedet for at skubbe sig gennem bølgerne, svæver værftets nye C-8'er over vandet. Og som et alternativ til en større motor, udviklede Candela en såkaldt pod-motor, optimeret til hydrofoils.

Som at køre racerbil

Optimeringerne skal sikre ejeren den bedst mulige oplevelse, når fortøjningerne kastes, og nye oplevelser skabes ombord på båden, der har en topfart på 30 knob og med en gennemsnitsfart på 24 knob sejler over 50 sømil for elmotoren. Det er en omkring fire timer længere sejltid end markedets øvrige eldrevne motorer. 

C-Pod-motoren er da også, der ifølge værftet selv, den mest effektive og holdbare motor, som hidtil er set:

- Candela C-Pod er bygget til at holde en menneskealder uden vedligeholdelse, påpeger de svenske bådebyggere på deres hjemmeside, hvor de uddyber:

- Drej rattet hårdt, og du vil takket være fly-by-wire-styringens hurtige respons mærke følelsen af at køre en racerbil. Kombineret med hydrofoilsenes stilhed giver C-8'eren en overlegen oplevelse til søs.

Hardtop eller åben dagscruiser

Mens C-Pod-motoren er standardudstyr i båden, står det ejeren frit for, om han ønsker at sejle i en hardtop med soldæk eller en åben version af C-8'eren.

Også flere andre valgmuligheder tilfalder kommende købere, lover svenskerne:

- Tilpas din C-8 for at opfyld dine behov med yderligere faciliteter, såsom en drikkekøler, ferskvandsbruser, søgelygter, radar og meget mere, skriver Candela om båden.

Specifikationer:

Materiale: Kulfiber

Længde: 8,5 m

Bredde: 2,5 m

Vægt: 1.605 kg

Cruisefart: 24 knob

Topfart: 30 knob

Motor: Candela C-Pod (45/50 kW)

Rækkevidde: 50+ sømil ved cruisefart

Passagerer: 8

Læs mere om båden hos Candela-værftet her og se en video om den smarte C-Pod-motor nederst i artiklen:

Kilde: Candela

content-loader
content-loader
content-loader