Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Casper Steinfath var hårdt presset til tider under den lange tur Danmark Rundt. Her møder han sin mor i Klitmøller. Foto: Emma Søndergaard
Kort Nyt
Casper Steinfath var hårdt presset til tider under den lange tur Danmark Rundt. Her møder han sin mor i Klitmøller. Foto: Emma Søndergaard
Kort Nyt
Foto: Red Bull Media House/Kasper Bøttern
Kort Nyt
Foto: Red Bull Media House/Kasper Bøttern

Rørt Casper Steinfath er hjemme i Thy efter 1450 km på et SUP-board Danmark Rundt

Efter 54 dage rundt om Danmark var padlesurferen fra Klitmøller, Casper Steinfath, onsdag aften endelig hjemme igen. - Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, lød det, mens tårerne pressede på og stemme knækkede over, for Steinfath foran 400 mennesker.

Af Troels Lykke |

Den 28-årige verdensmester i SUP har som den første nogensinde padlet Danmark Rundt på et SUP-board. Han begyndte den 2. april i høj sol og et spejlblank Vesterhav og sluttede samme sted efter en drømmefinale på 70 kilometer.

Foran 300-400 mennesker lod han følelserne få frit løb.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, lød det, mens tårerne pressede på og stemme knækkede over.

- Det begyndte med at være min drøm, men endte med at blive mange menneskers drøm. Tusind tak fordi I har fulgt mig. Jeg er så rørt, sagde Casper Steinfath.

Casper Steinfath har vundet verdensmesterskaberne i SUP seks gange, padlet over Skagerrak og Kattegat - men turen Danmark Rundt har været hans største eventyr, fortæller han.

Oplevet smukkeste natur og venlige mennesker

- Jeg har oplevet egne af Danmark, som jeg aldrig har set. Jeg har set den mest smukkeste natur, og jeg har mødt så mange fantastiske mennesker. Fremmede har inviteret mig ind, sejlet med mig og givet mig en kold øl, når jeg allermest havde brug for det, siger han.

Den sidste etape fra Fjaltring til Klitmøller blev meget længere end planlagt. Han ville have padlet til Vorupør tirsdag, for at tage champagnetur til Klitmøller onsdag eftermiddag.

Men en ødelagt krop satte en kæp i hjulet for alle planer, og i stedet satte han alt ind på at afslutte sit projekt med en lang etape til sidst - den tredjelængste på turen.

Forholdene var perfekte med en kraftig medvind og mandshøje bølger, som bar ham frem til Klitmøller. Faktisk så hurtigt, at han spiste en hotdog i Vorupør, så han kunne ramme i Klitmøller til aftalt tid.

Nøj, hvor har jeg været langt nede

- Finalen kunne ikke være bedre. Men nøj, hvor har jeg været langt nede. Jeg har lært helt nye sider af mig selv, og jeg tror først, at jeg forstår min bedrift om lang tid. Mit pulsur siger, at jeg hvilke i 120 dage. Jeg tror, at jeg tager lidt flere, siger han.

Dem kan han passende brug til at planlægge bryllup, for han skal giftes til august.

content-loader
content-loader
content-loader