Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Spækhuggere på vandet i høj sol. Arkivfoto

Kom du på vandet i 2022? En mere solrig sommer finder du næppe

2022 kan slå rekorder. Det røber DMI's meteorologer i et nyt skriv, der kigger tilbage på de sidste ni måneders vejrfænomener. Bare få timer timer mere end normalt skal solen skinne for at nå rekorden fra 2018.

Af Sara Sulkjær |

Holder du af sejlture i solskin, har du formentlig ofte trækkes redningsvesten over hovedet og sat kursen ud af havnehullet.

Selvom DMI's årsopgørelser normalt udførdiges på den anden side af årsskiftet, er instituttet ikke bange for at kalde 2022 som ét af de mest solrige nogensinde:

- 2022 har ind til nu været mere solrigt end normalt. Så solrigt, at året måske vil skrive sig ind i historien som det mest solrige, DMI har registreret siden 1920, forklarer meteorologerne på DMI's hjemmeside.

Kurs mod rekord

Den gældende solskinsrekord fra 2018 er på 1.905 timer. En rekord, der meget vel kan blive slået i 2022. 

De sidste tre måneder af dette år kan man baseret på normalintervallet forvente, at solen skinner et sted mellem 178 og 207 timer - og dermed ender vi med en årssum på mellem 1.873 og 1.902 timer.

- For nu at gøre en lang historie kort, så betyder regnestykket, at solen bare skal skinne få timer mere end normalt, så er en ny rekord sat her i 2022, forklarer klimatolog hos DMI, Mikael Scharling.

Mindre nedbør

Også middeltemperaturen forventer DMI ender i den høje ende af skalaen, mens der er kommet knap så meget nedbør som normalt.

Dog er der ikke faldet så lidt regn, at meteorologerne ynder at betegne det som unormalt.

Kilde: DMI

content-loader
content-loader
content-loader