Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Dønninger drillede - men stærk anden dag i Spanien, men for sent for det danske SailGP hold

Det danske SailGP hold præsenteret af ROCKWOOL havde en god anden kapsejladsdag i weekenden på spansk farvand med en 4 og 2. plads – men det var for lidt, for sent for Nicolai Sehesteds team. Hør hvad Sehested siger om stævnet, hvor holdet tog en 8. plads.

Af Troels Lykke |

Den danske båd snuppede en fjerde- og en andenplads i de sidste to kapsejladser i Cádiz, som var bedre end førstedagen, men holdet endte på en samlet syvendeplads under weekendens SailGP.

"Søndag var en meget bedre dag, og det er virkelig glædeligt, at vi kunne vende det, der føltes som en lidt katastrofal start i lørdags," siger Sehested i en pressemeddelelse fra Rockwool i dag.

"Det er ingen hemmelighed, at vi var lidt nedtrykte i lørdags. Betingelserne var svære for os, da vi ikke rigtig har set så meget dønning før, så det var vanskeligt at vide, hvordan man håndtere det."

Han fortsætter: "Vi brugte meget tid på at arbejde på dataene og analysere vores præstationer natten over, og jeg tror, det er kendetegnet på et godt hold, der er i stand til at hoppe tilbage og være en af de mest imponerende kunstnere derude på andendagen."

Franskmænd sejrede

Det franske SailGP hold tog sejren i en neglebidende finale, da en sprintafslutning med USA’s SailGP hold fik fans til at gætte lige indtil målstregen.

Resultatet i Spanien betyder, at Danmark falder fra fjerde- til sjettepladsen på sæson 3-ranglisten – men pointene er tætte.

- ”Det er selvfølgelig skuffende at falde ned i ligatabellen, men det er en lang sæson, og vi har masser af muligheder for at komme tilbage,” siger Sehested.

"Vi er på vej til nogle venues, der passer til os, så jeg er overbevist om, at vi ikke er ude af løbet endnu - vi er kun lige begyndt."

Klar til Dubai i november

Dernæst har SailGP-holdene en kort pause, inden turen går til Dubai den 12.-13. november. Det er første gang SailGP sejler i Mellemøsten.

"Jeg har sejlet i Dubai før, primært offshore, men det er et fantastisk sted. Vi kan forvente, at det er let, men fladt vand, så ideelle betingelser for at sejle disse F50'ere hurtigt."

I mellemtiden tog Danmark SailGP holdet sejren i den seneste Impact League-konkurrence under France Sail Grand Prix i Saint-Tropez, og er kun fem point fra førende New Zealand.

"Impact League er noget, vi prioriterer, og vi er heldige at have to gode partnere i ROCKWOOL og One Ocean Foundation, der styrer vores fokus og indsats på det område," tilføjer Sehested.

"Vi sætter vores bedste fod forrest og går efter at vinde den – men konkurrencen er hård. Alle holdene i SailGP arbejder virkelig hårdt på at reducere deres fodaftryk og samarbejde, og det er en fantastisk ting for vores planet."

Se sejladser her: youtube.com/c/SailGP  eller her: facebook.com/events/616593643440300

Se mere: sailgp.com/races/season-3/spain-sail-grand-prix-andalucia-cadiz/overview/

Slutresultat Cadiz, Spanien
1. France (Quintin Delapierre), 2-4-3-5-3 (1)
2. United States (Jimmy Spithill), 3-5-4-6-4 (2)
3. Australia (Tom Slingsby), 6-1-2-2-6 (3)
4. Canada (Phil Robertson), 7-8-6-1-1
5. Great Britain (Ben Ainslie), 8-2-1-3-9
6. New Zealand (Peter Burling), 1-6-5-8-7
7. Spain (Jordi Xammar), 4-3-7-7-8
8. Denmark (Nicolai Sehested), 9-7-8-4-2
9. Switzerland (Sebastien Schneiter), 5-9-9-9-5

Stilling efter 6 af 11 stævner
1. Australia (Tom Slingsby), 50 points
2. New Zealand (Peter Burling), 46 points
3. France (Quintin Delapierre), 41 points
4. Great Britain (Ben Ainslie), 40 points
5. Canada (Phil Robertson), 36 points
6. Denmark (Nicolai Sehested), 36 points
7. United States (Jimmy Spithill), 34 points
8. Spain (Jordi Xammar), 19 points
9. Switzerland (Sebastien Schneiter), 14 points

2022-23 SailGP Season 3 stævner
November 12-13, 2022 – Dubai Sail Grand Prix presented by P&O Marinas
January 13-14, 2023 – Singapore Sail Grand Prix
February 17-18, 2023 – Australia Sail Grand Prix | Sydney
March 17-18, 2023 – New Zealand Sail Grand Prix | Christchurch
May 6-7, 2023 – United States Sail Grand Prix | San Francisco (Season 3 Grand Final)

content-loader
content-loader
content-loader