Gå til hoved-indhold
Udstyr
eXRP Cruise, EKKO er et high-end laminat, hvis hovedbestanddele består af genbrugs-polyester. Det vil sige den UV-beskyttede film, taffetaen og polyester fibrene. Foto: Troels Lykke

Elvstrøm Sails får særlig bæredygtighed anerkendelse for laminatsejlet eXRP-EKKO

Elvstrøm Sails fik ved European Yacht of the Year 2022 en særlig omtale omkring deres eXRP-EKKO-cruisinglaminat, der hovedsageligt består af genbrugs-polyester.

 

Af Troels Lykke |

Elvstrøm Sails i Aabenraa forklarer om den særlige pris, de fik forleden:

- Vi har arbejdet hårdt for at forfølge en grønnere dagsorden, og lancering af sejl lavet af genbrugsmaterialer har været et af vores strategiske mål inden for hele vores tilgang til bæredygtighed, som vi mærker EKKO.

Flemming Christensen, R&D Manager hos Elvstrøm Sails forklarer om sejldugen:

- Den første test, vi lavede med eXRP-laminatet, var meget overbevisende. Materialet viste sig at være meget stabilt i formen uden nogen reel optisk forskel fra andre laminater fremstillet af nyt materiale. Da vi blev inviteret til at teste materialet i La Rochelle på en af ​​de nominerede Yachts, var vi begejstrede og glade for at kunne lave testen på Dufour 470, der var nomineret i Family Class.

Består af genbrugs-polyester

eXRP-cruise-EKKO er et high-end laminat, hvis hovedbestanddele består af genbrugs-polyester. Det vil sige den UV-beskyttede film, taffetaen og polyesterfibrene.

Kombinationen af sorte fibre og den hvide taffeta giver et lysegråt look.

eXR- cruise kommer i tre kvaliteter, og den kraftigste er yderligere forstærket med virgin-UPE-fibre.

- Overfladen er blød og dermed let at håndtere. Materialet ruller fint ud og ind, når det anvendes til rullesejl, forklarer Elvstrøm Sails.

content-loader
content-loader
content-loader