Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Hvalrossen Freya fylder meget i Oslos gæstehavn

Ikke nok med, at hvalrosssen går ind i små både for at solbade uden varsel. Freya gør det på en ret højtidelig måde uden nogen form for følelse af, at alle både ikke altid har de rigtige dimensioner. Flere motorer og både er blevet beskadiget. Se video.

Af Troels Lykke |

Om det er vægten på 600 kilo eller vanskelighederne med at skelne mellem mit og dit, ved vi ikke, men hvalrossen Freya fylder meget i Oslos gæstehavn.

Hun er blevet set i flere havne i løbet af sommeren, men ser ud til for nylig at have holdt sig til en lystbådehavn i Oslo. Noget der har tiltrukket mange nysgerrige, da dette ikke er en hvilken som helst havnegæst.

Ikke nok med, at hun går ind i små både for at solbade uden varsel. Hun gør det på en ret højtidelig måde uden nogen form for følelse af, at alle både ikke altid har de rigtige dimensioner.

Ifølge oplysninger er flere både og motorer også blevet beskadiget.

Lad hvalrossen være i fred

- Dem med lave både skal fortøje med agterstavnen mod anløbsbroen. For så risikerer man mindre, at hun kommer på båden, sagde Kjell Isaksen, biolog i Oslo kommunes bymiljøstyrelse, forleden.

Myndighederne har appelleret til offentligheden om at lade den 600 kilo tunge hvalross være i fred for ikke at forårsage en farlig situation, der tvinger dem til at flytte hende med håndkraft. Se også denne video med hvalrossen

content-loader
content-loader
content-loader