Gå til hoved-indhold
Tur
Skaden siges at være sket, da Oyster 675 pludselig mistede herredømmet, hvilket resulterede i en voldsom bevægelse.

Britisk Oyster 675 "Alika" har to sårede om bord i ARC-sejlads over Atlanterhavet

Men Oyster 675 "Alika" med to alvorligt kvæstede sejlere om bord, kan ikke evakueres pga. høj sø. Skaden siges at være sket, da den britiske luksusbåd pludselig mistede herredømmet, hvilket resulterede i en voldsom bevægelse. Dansk båd er også udgået med skade.

Af Troels Lykke |

Mandag fik arrangøren af ​​ARC+ besked om, at der var to alvorligt kvæstede sejlere på Oyster 675 "Alika".

Skaden siges at være sket, da fartøjet pludselig mistede herredømmet, hvilket resulterede i en voldsom bevægelse. Denne pludselige bevægelse resulterede i skader på to af besætningen, fortæller Seilmagasinet.no

Brud og hjernerystelse

Den ene af besætningen har fået et alvorligt sammensat brud på anklerne, og den anden fik hjernerystelse. "Alika" sendte en nødbesked ud, og to fartøjer ændrede kurs for at yde assistance. "Alika" skal have det nødvendige medicinske udstyr om bord, og besætningen har modtaget lægeråd fra land.

Hjælp fra motorbåd

Motoryachten "M/Y Planet Nine" nåede "Alika" i løbet af mandagen, men vind på over 25 knob og bølger på to til tre meter gjorde det for risikabelt at evakuere de sårede fra "Alika".

"Alika" drog derefter nordpå med Antigua som sin destination i håb om bedre forhold til at overføre de sårede søfolk.

2.700 sømil fra Gran Canaria til Caribien

Det er 37. gang ARC afholdes, og starten søndag 20. november gik i frisk passatvind fra nordøst.

Prognoserne kan tyde på, at det bliver en hurtig overfart, og den første båd kan komme i mål i starten af ​​december. Feltet skal sejle 2.700 sømil til St Lucia i Caribien.

Det ser ud til, at ARC+ virker mere lokkende. ARC+ starter tidligere, og svinger af ved  Kap Verde. Disse startede fredag 18. november ​​fra Kap Verde, og den første båd skal efter planen ankomme den 27. november.

To danskere både - en udgået

Den eneste (tilbageværende) danske båd i dette ARC 22- er Alexa her fra Hundige. Det er en X50´er. Den anden dansker er på vej retur til havn med skade.

Følg de to sejladser: www.worldcruising.com/arc/eventfleetviewer.aspx

content-loader
content-loader
content-loader