Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Trækonstruktionen er udvendigt beklædt med linoliebehandlet fyrretræ for at passe ind i naturen, og interiøret er hele vejen igennem cedertræ. Fotos: Filip Gränström, Creativeflipp
Kort Nyt
Kort Nyt

Flydende sauna med fem knob - har specialdesignet smedejernsovn med glas i alle retninger

Big Branzino er en flydende sauna, skræddersyet til at nyde saunaer og underholde gæster i fjorde og søer. Med en topfart på fem knob kan bugter og øer udforskes, lover svensk producent.

 

Af Troels Lykke |

Hjertet i den flydende sauna, Big Branzino, er den specialdesignede smedejernsovn med glas i alle retninger, hvilket betyder, at ilden skinner igennem hele interiøret og også er synlig udenfor, hvor skæret kan spille mod bølgernes dønninger.

Det laveste punkt af bueformen skaber en følelse af nærvær og nærhed til ilden inde i saunaen og stiger derefter opad for at afsløre stjernehimlen ovenover, fortæller Sandell Sandberg

Glas i alle retninger

Saunarummet er centreret i midten, og hjertet er den specialdesignede smedeovn i stål og glas.

Glasset i alle retninger gør, at ilden skinner igennem hele interiøret. Et større skue er, hvordan ilden også er synlig udadtil for sine omgivelser, hvor skæret kan spille mod bølgernes bølge.

Big Branzino, designet af Thomas Sandell og Johan Strandlund, blev bygget i hånden af ​​tømrermester Leif Persson på Kungsörs skibsværft, og hele processen var præget af håndværk.

Klædt med linoliebehandlet fyrretræ

Pontonerne er en stålkatamaranstruktur, der rummer skjult opbevaring under dækket.

Trækonstruktionen er udvendigt beklædt med linoliebehandlet fyrretræ for at passe ind i naturen, og interiøret er hele vejen igennem cedertræ. Selv møblerne på tagterrassen er cedertræ, hvor bordet kan foldes væk med messinghåndtag for at give plads til dans.

Al styring og navigation er samlet på et cederpodium på fordækket. For ikke at bryde mysteriet er alt moderne navigationsudstyr skjult af et specialdesignet cylinderdæksel af messing.

Skjult LED-belysning

I skumringen kan belysningen dæmpes i sekvenser for ikke at konkurrere med ilden og stjernehimlen. Indersiden af ​​tagterrassen har en skjult LED-belysning i toppen af ​​væggen, for ikke at blænde den fantastiske udsigt.

Prisen er desværre ikke oplyst, men billig er den flydende sauna nok ikke med de dyre materialer.

content-loader
content-loader
content-loader