Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Domus er designet til at krænge to grader for at det luv skrog at komme op af vandet, hvilket reducerer modstanden og øger ydeevnen. Foto: Van Geest Design

Miljørigtig kæmpe trimaran Domus på 40 meter - 783 kvadratmeter fordelt på to dæk

Van Geest Design og Rob Doyle Design præsenterer et nyt 40-meters trimarankoncept, Domus. Båden har en indvendig volumen, der kan konkurrere med en 60 meter motoryacht og sigter mod at blive den første 'nul-emission' yacht over 750 GT.

 

Af Troels Lykke |

Domus, hvis navn på latin betyder et et-etagers hus bygget omkring et atrium, bruger dette designaspekt til at skabe en rummelig følelse ombord. Det skriver Designboom.

Domus har alle systemer og teknik i det centrale skrog ligesom en normal konstruktion for at holde tingene enkle.

Alle kræfter fra riggen optages af hovedskroget, hvilket holder tværbjælkestrukturer enklere, og generelt er den overordnede struktur mere ligetil.

783 kvadratmeter på to dæk

Domus dækker 783 kvadratmeter fordelt på to dæk med de vigtigste gæsteområder på ét dæk. Hun er udstyret med seks gæstehytter med fire VIP'er og to rummelige ejersuiter, der også inkluderer deres egen private lounge.

Den unikt designede kombination af solenergi, hydro-regenereringsteknologi og brintbrændselsceller giver Domus ubegrænset rækkevidde med nul emissioner, lover designteamet.

Et optimeret system af solenergi og batteriopbevaring gør det muligt for trimaranen at sejle i dagtimerne og derefter overføre engeri til batterisystemet om natten. Dette betyder også, at Domus er fuldstændig lydløs med nul emissioner, mens den ligger for anker.

Superyachter kan se anderledes ud

Idéen til Domus trimaran-konceptet startede ud fra et simpelt spørgsmål: "Hvorfor ikke? "

Blot fordi, at superyachter er, hvad de er nu, betyder det ikke, at de skal forblive på denne måde.

- Derfor tror vi virkelig på, at dette projekt vil redefinere, hvad en multi-skrog sejlende superyacht kan være, understreger designerne.

Hvornår båden skal bygges, melder historien ikke noget om.

content-loader
content-loader
content-loader