Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre ses vinderne Lars Hendriksen, Kilian Weise og George Leonchuk. Foto: Ricardo Pinto/Dragon Gold Cup
Kapsejlads
Kapsejlads

Hendriksen vinder Dragernes Gold Cup for fjerde gang

Hellerup-sejler Lars Hendriksen vandt Dragernes Gold Cup i Ostend, Belgien med sin ukrainske ven George Leonchuk og Kilian Weise fra Tyskland. Hendriksen vandt i sin egen mahognibyggede DEN 138 Eva, som han også vandt Gold Cup med i 2007. Interview.

Af Troels Lykke |

Lars Hendriksen strøg atter til tops i Dragernes Gold Cup, og på minbaad.dk har vi spurgt Hellerup-sejleren om hvorfor det gik så godt i belgiske Ostend i den Engelske Kanal, hvor 33 både var på startlinjen.

- Vi sejlede dette Gold Cup efter samme “opskrift” som man altid bør sejle en kapsejlads hvor der ikke er en fratrækker. Det betød meget forsigtige i starten, konservativ taktisk tilgang, hvor det er vigtigere at undgå en dårlig placering end at vinde en sejlads, forklarer Lars Hendriksen.

Tæt fight med tyrkisk hold

Om den hårde tyrkiske konkurrent, siger rorsmanden videre.

- Vi gik ind til sidste sejlads med 4 points føring til TUR1212 så da vi fik overhalet ham på første læns valgte vi at dække ham af resten af sejladsen. Han havde ikke samme fartoverskud til os i sidste sejlads efter vi havde trimmet lidt om, så vi havde ingen problemer med at holde ham bag os, siger Lars Hendriksen.

Det er Hendriksens fjerde Gold Cup sejr, tre som skipper og én som gast

Gasterne var den tidligere OL-sejler George Leonchuk fra Ukraine og Kilian Weise fra Tyskland.

Vandt i en Petersen & Thuesen fra Danmark

Båden der blev sejlet i var DEN 138 EVA, som Hendriksen har haft siden 2005 og vandt Gold Cup med i 2007. Det er en Petersen & Thuesen bygget i Bramdrupdam ved Kolding i 1957.

- Kvalitet holder evigt, siger Hendriksen.

Resultatliste Dragon Gold Cup 2022

content-loader
content-loader
content-loader