Gå til hoved-indhold
Havne
Morten Frederiksen oplyser til TV 2 Lorry, at han har været i dialog med havnens forsikringsselskab, som ikke dækker tyveriet, fordi trævarerne ikke har været låst inde - men det er der lavet om på nu. Privatfoto

Pas på tyveri af træ i havnene - vigtige træklodser stjålet i Lynæs Havn

Der er forsvundet halvanden palle med de træklodser, bådene placeres på, når de står på land. Derudover var der også forsvundet, hvad der svarer til en hel palle med hårdt træ, lyder det fra den nordsjællandske havn.

 

Af Troels Lykke |

 

- Da jeg skulle bruge det, tænkte jeg, hvorfor er kassen tom? Det har aldrig været et problem før. Træklodserne er rimelig vigtige, for uden klodser kan vi ikke tage både på land, siger Morten Frederiksen, der er havnefoged på havnen, til TV 2 Lorry.

Efter tyveriet har havnefogeden skrevet et opslag på Lynæs Havns facebook.com/LynaesHavn , hvor han advarer bådejerne.

- Vi har desværre konstateret at der er nogle gustne personer der er begyndt at stjæle de træklodser som vi bruger i forbindelse med bådoptagning. indtil videre er der forsvundet 1½ palle fuld. Vi arbejder på at sikre resten. Stjæler de vores træ, så vil de sikkert også tage det som i har liggende på bådvogne og stativer. Derfor, bør i nok fjerne det, inden røverne gør det..., advarer Morten Frederiksen.

Træ låses nu inde

Morten Frederiksen oplyser til TV 2 Lorry, at han har været i dialog med havnens forsikringsselskab, som ikke dækker tyveriet, fordi trævarerne ikke har været låst inde - men det er der lavet om på nu. 

De resterende træklodser er blevet flyttet, mens Morten Frederiksen arbejder på at få lejet en container, hvor man kan låse de eftertragtede træklodser inde. 

- Det ligger sikkert i en eller andens brændestak nu. Det er jeg helt sikker på, fastslår han og tilføjer, at træet faktisk er ubrugeligt som brænde, fordi de er trykimprægneret, siger havnefogeden til tv-stationen.

Kilde. TV 2 Lorry

content-loader
content-loader
content-loader