Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Rorsmand og elitesejler Ida Marie Baad er tidligere dobbelt europamester i 49erFX og OL-deltager i Japan i 2021. Nu skal hun træne sejlere i København. Foto: Peter Brøgger

Woman on Water er udsolgt efter OL-sejler Ida Marie skal træne - J/80'ere derfor i spil

KAS Racing i Svanemøllehavnen oplever igen stor interesse og er på ingen tid løbet tør for J/70’ere til kvindernes WOW-træning. Derfor bringes klubbens nyindkøbte J/80’ere i spil. Samtidig ansættes tidligere OL-sejler Ida Marie Baad Nielsen. Introaften den 1. april.

Af Troels Lykke |

Kvinderns WOW-konceptet har succes over hele landet.

Det mærkes også hos én af de mest ambitiøse kapsejladsskoler i KAS Racing, derr nu udvider konceptet og inddrager deres J/80’ere for at imødekomme efterspørgslen.

Tidligere OL-sejler står for træningen

Det er et ambitiøst program, der går WOW-kvinderne i møde i 2022. WOW har fået DM-status hos Dansk Sejlunion, der er faste pladser i både 1.- og 2. division, og WOW-stævnet i Sundby har fået en søster i KAS.

- Nynne Desirée Ammundsen og Peter Wolsing fra Sejlsportsligaen har virkelig lavet et fantastisk program, og det støtter KAS gerne op om, lyder det fra KAS Racing. 

Derfor sætter KAS-klubben ekstra fokus på pigernes sejlads og har i den forbindelse ansat tidligere OL- og landsholdssejler Ida Marie Baad.

Skriv hurtigt hvis du vil være med

Den populære træneransættelse har betydet, at der på en uge er tilmeldt mere end 15 WOW-sejlere, og klubben har derfor inddraget de nye J/80’ere til kvindernes træning. Dermed er der kommet yderligere 15 pladser, som klubben gerne ser udfyldt hurtigst muligt.

Derfor skal man så hurtigt som muligt skrive til kapsejlads@kas.dk, hvis man ønsker en plads - men man må ikke være sen ved tasterne.

Faktisk har klubben fået 70 tilmeldinger, og det er udelukkende til J/70-træning – her meldes fuldstændig udsolgt. Man regner ligeledes med 40 pladser til J/80, og her er over halvdelen af pladserne solgt.  

Ida Marie er absolut topniveau   

Klubbens nye kapsejladschef Mette Louise Jepsen fortæller:

- Med Ida Marie får vi en træner og sejler på absolut topniveau. Hun kan som sejlende forbillede guide vores kvindelige sejlere, lærer dem om stævnerutiner og ikke mindst undervise i alle sportens facetter såsom trim, teknik og taktik.

- Og så ved hun, hvordan det er at være kvinde i en sport, der historisk set har været domineret af mænd, understreger kapsejladschefen.

Fuldt program med professionelle trænere

Det er ikke kun Ida Marie Baad, som de københavnske sejlere kommer til at stifte bekendtskab med i den kommende sæson. En række stærke profiler står allerede nu på trænerlisten:

- Vi fortsætter vores nuværende strategi og tror stadig på, at de rigtige undervisere tiltrækker de dygtige og seriøse sejlere. I år har vi det stærkeste træner line-up, vi nogensinde har set i klubben. Udover Ida Marie Baad er blandt andet Michael Hestbæk, Philipp Guhle, Marc Wain og Jesper Radich også på listen over faste trænere i den succesfulde københavnerklub. Faktisk repræsenterer vores trænerteam fem OL-kampagner, to America's Cup-kampagner og mere end 35 internationale mesterskaber, siger Mette Louise Jepsen og fortsætter:

- Det betyder, at der altid er en højt kvalificeret træner, der holder skippermøde og de-briefing og giver råd og vejledning på vandet. Vi har hertil i samarbejde med de andre klubber i området koordineret således, at vi alle sammen har det samme fokus og træningstema, forklarer Mette Louise Jepsen til Minbaad.dk.

Resultet bliver det mest intensive J/70- og J/80-træningsmiljø i Skandinavien.

Kom til introaften fredag den 1. april

Selvom der fokus på kapsejlads, er grundstenen i KAS Racing det sociale liv og fællesskabet. Derfor starter sommersæsonen med en stor anlagt informationsaften fredag den 1. april kl. 17.00.

Her bliver sæsonen præsenteret, der er mulighed for at hilse på trænerne og aftenen sluttes af med sejlerbar og musik. For tilmelding skriv til kapsejlads@kas.dk.

- Alle er velkomne, hvad enten du allerede kender KAS Racing, starter til sommer eller bare vil forbi for at høre mere - og så kan du selvfølgelig også melde dig til, lyder det fra klubben.

content-loader
content-loader
content-loader