Gå til hoved-indhold
Tur
Rudolf fra Berlin er færdig med Danmark. Det er ganske enkelt for dyrt at ligge i de danske lystbådehavne, mener tyskeren. Fotos: Troels Lykke
Tur
Rudolf på 81 nød ferien i sin 36 fods båd, der her er i Stettin.
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur

Tysk tursejler: Danske havnepenge er blevet for urimeligt høje, nu sejler jeg til Polen i stedet

I efteråret mødte vi i polske Stettin, en tysk tursejler, Rudolf. Den 81-årige berliner havde i mange år sejlet til Danmark på ferie, men det gør han ikke længere pga. de høje priser i havneleje.

Af Troels Lykke |

Rudolf fra Berlin var med sin hustru på tur i sin 36 fods sejlbåd. Han var sejlet til Stettin, hvor minbaad.dk også var i august.

Vi spurgte om hvorfor han var sejlet til Stettin, der ligger lige op til den tyske grænse.

- I Polen er alting billigt og tingene fungerer. Polen er blevet moderne for flere år siden. Og Stettin er en fin by at sejle til. Og havnepengene er til at betale. Det koster kun 36 euro for tre dages havnepenge og det er inklusiv strøm, siger Rudolf og smiler skævt.

Alt for dyrt i de danske havne

Da han hører jeg er fra Danmark fortæller han at det er slut med at sejle til Danmark.

- Det er blevet alt, alt for dyrt at sejle til Danmark. Alting koster meget og havnepengene er alt for høje og strømmen er dyr, det er næsten dobbelt så dyrt at være i en havn i Danmark i forhold til Polen. Det er dyrt for os sejlere at komme til danmark, så det gør vi ikke mere, siger Rudolf.

content-loader
content-loader
content-loader