Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 27 February 2023, Leg 2 Day 1 onboard GUYOT environnement - Team Europe, aerial view.
Kapsejlads

Bunden er delamineret og bevæger sig på GUYOT Team Europe der sejler tilbage til Cape Town

Den ældre IMOCA 60er hed før Hugo Boss og har åbenbart fået en masse tæsk af solo-sejleren Alex Thomson i solo-sejladsen Vendee Globe. Bunden bevæger sig da sandwich-konstruktion i kulfiber er gået op i limningen.

Af Troels Lykke |

De var fem IMOCA 60ere, der forlod Cape Town for 3 dage siden i The Ocean Race. Nu sejler den ene tilbage, nemlig den sorte, ældre GUYOT Team Europe, der tidligere hed Hugo Boss, der har deltaget i Vendee Globe, altså en båd, der har fået en del tæsk af solo-sejleren Alex Thomson.

Den erfarne havkapsejler Annie Lush opdagede delamineringen lige før hun skulle lægge sig til at sove.

Kasse bevægede sig på dørk 

"Jeg var lige på vej af vagten, og jeg var lige ved at komme ind i min seng, og jeg kunne se på den modsatte side af båden, at der var en kasse bundet til dørken, og den bevægede sig," siger Annie Lush i en video.

"Jeg troede ikke, jeg havde set kassen bevæge sig sådan før, og da jeg gik for at tjekke, kunne jeg høre støjen fra delaminering... Vi kunne høre den og se den bevæge sig op og ned... Vi talte med teknikkerne og der er ingen måde, vi kan ordne det på herude, så vi er nødt til at vende tilbage til Cape Town."

GUYOT environnement ellers havde godt på denne etape, og var da skaden blev opdaget på 3. ben, der forventes at ville tage 35 dage mod Brasilien.

"Det er ikke en rar følelse. Det er et stort ben, og vi var i en stærk position. Vi nød løbet. Men der er ikke noget, vi kan gøre nu, end at prøve at komme tilbage så hurtigt og sikkert som muligt og vurdere, hvad der derefter sker. Vi vender tilbage. Vi giver dig besked, så snart vi kan."

Der spekuleres nu i om GUYOT environnement udgår helt af 3. etape og istedet sejler direkte til Brasilien fra Cape Town, det virker som det mest sandsynlige i forhold til skadens omfang.

Cape Town ligger næsten 600 miles nordvest for GUYOT-besætningens nuværende position. En ETA i weekenden ser ud til at være mulig, men kan skifte afhængigt af forholdene.

Team Malizia mister sejl - skal reparere mast

Tidligere, tirsdag aften, var den anden båd, Team Malizia fra Tyskland i problemer, efter låsemekanismen  gik i stykker, så sejlet faldt i vandet. Besætningen måtte arbejde hurtigt for at skære sejlet væk for at undgå skader på foils og køl.

Her følger du båden mod Brasilien via Tracking

content-loader
content-loader
content-loader