Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
En politipatrulje fik fat i den 28-årige mand fra Kalundborg, der blev taget i at have sejlet med en promille på langt over det tilladte ved Samsø. Sejlerne på billedet har intet med forseelsen at gøre. Foto: Troels Lykke

43.000 kroner i bøde for at sejle i beruset tilstand i speedbåd - bøde beregnet ud fra indkomst

Bekymrede borgere slog alarm, da en speedbådssejler sejlede med en alt for høj promille sidste år, ikke langt fra Samsø. Bøden er beregnet ud fra mandens indkomst, og det er taget i betragtning, at det er en førstegangsforseelse. Sker det igen vil bøden blive højere, skriver TV 2 Øst.

Af Troels Lykke |

En politipatrulje fik fat i den 28-årige mand fra Kalundborg, der senere med en blodprøve blev taget i at have sejlet med en promille på langt over det tilladte.

Nu er dommen faldet i sagen, og speedbådssejleren skal betale 43.000 kroner i bøde for sejladsen. Bøden er beregnet ud fra mandens indkomst, og det er taget i betragtning, at det er en førstegangsforseelse. Sker det igen vil bøden blive højere, skriver TV 2 Øst.

Meget alvorligt

- Det er meget alvorligt, at man ikke overholder spiritusreglerne til søs. Specielt hvis man færdes steder, hvor der er andre mennesker, der sejler. Hvis man fører ens skib påvirket - så er man ikke klar i hovedet - det er ligesom med spirituskørsel, siger Tanja Sekara fra Midt- og Vestsjællands Politi, der er anklager i sagen.

Ud over den mærkbare bøde, så har manden bag rettet i speedbåden også fået forbud mod at føre skib, eller tage posten som både styrmand og maskinfører i et år.

Sagen mod skibsføreren er en af de meget få, der har været med skibstrafik det seneste år, hvor der ellers er skruet op for de maritime kontroller.

Finne fik bøde på 250.000 kroner

Minbaad.dk kan supplere med, fra en af vores finske kolleger, at en finsk speedbåde sejler sidste år fik en bøde  på 250.000 kroner for at sejle med for mange promille i blodet. Manden havde netop solgt sin virksomhed og her blev bøden også beregnet ud fra mandens indkomst.

Kilde. TV Øst

Bødestørrelser

Bøder til søs beregnes på samme måde som bøder for spirituskørsel, hvilket vil sige promillen ganget med ens månedsløn efter skat. Så bliver stoppet med en promille på 1‰, vil bøden svare til en måneds nettoløn.

 

content-loader
content-loader
content-loader