Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Fyret fordi hun blev mor - Banque Populair blev upopulær efter de fyrede Clarisse Crémer i Vendee Globe

Fransk solo-sejlerstjerne Clarisse Crémer, 34, ville også gerne blive mor. Ifølge hende selv var det nøje planlagt med sponsoren for to år siden, men siden trak banken sit sponsorat. De mente ikke hun kunne nå at kvalificere sig til Vendeé Globe 2024.

Af Troels Lykke |

Clarisse Crémer er en ung populær fransk professionel sejler, der blev nummer 12 i Vendee Globe med en IMOCA uden foils. Hun satte derefter en ny verdensrekord for piger alene rundt om i verden i en monoskrogsbåd.

Clarisse Crémer brugte sociale medier aktivt til sin Mini-satsning og fik en enorm tilslutning. I 2017 vandt hun Mini Fastet, og fik en imponerende andenplads i Mini Transat, skriver seilmagasinet.no

I 2019 fik hun kontrakt med Banque Populair, efter to år i Figaro 3-klassen.

Med Banque Populair i ryggen overtog hun Francois Gabarts vinderbåd fra 2012/2013.

Var klar til Vendee Globe 2024

Til Vendee Globe 2024 skulle hun sejle "Apivia" med Banque Populair på skroget. De hurtigste både fra den forrige generation, en båd hun teoretisk kunne vinde med, hvis hun ikke var blevet fyret.

Clarisse Crémer er født i 1989, og ville også gerne blive mor. Ifølge hende selv var dette nøje planlagt og kommunikeret med sponsoren for to år siden, skriver hun på sin facebookside.

I november 2022 fik Crémer en lille pige, godt forberedt til Vendee Globe 2024.

Uventet fyring

I denne uge blev den pro-sejler uventet fyret af sin sponsor.

Havde det været fire år siden, ville Clarisse Crémer automatisk have kvalificeret sig til Vendee Globe, fordi hun var færdig. Det er ikke længere nok. Der er simpelthen flere sejlere, der gerne vil deltage i regattaen, end der er plads til.

Alle deltagere med ældre både skal gennemføre tidskrævende kvalifikationer for at kunne sejle Vendee Globe. Kun sejlere med helt nye både slipper lettere.

Sponsoren Banque Populaire er simpelthen usikker på, om den unge sejler vil være i stand til at kvalificere sig til Vendee Globe.

Kilde. seilmagasinet.no

content-loader
content-loader
content-loader