Gå til hoved-indhold
Havne
Der er nul på venteliste til en bådplads i Gudhjem Havn. Foto: Bornholms Regionskommune

Ingen ledige bådpladser på Bornholm - Minbaad.dk undersøger

Vi har tidligere bragt artikler om det store problem med manglende bådpladser i de danske lystbådehavne. Derfor har vi nu kontaktet syv havne på Bornholm for at undersøge, om det pt. er muligt at få plads. Svaret blev et nej, men i flere havne er der ingen på venteliste.

Af Anna Brinch |

Minbaad.dk har talt med Bettina Carlsen fra Bornholms Regionskommune for at spørge ind til ledige bådpladser i deres havne. Få overblikket her:

Allinge Havn - Ingen pladser 

Der er nul på venteliste 

Tejn Havne - Ingen pladser

Der er 10 på venteliste.

Sandvig Havne - Ingen pladser

Der er nul på vensteliste 

Hasle Havn - Ingen pladser 

Der er fire på venteliste. 

Gudhjem Havn - Ingen pladser 

Der er nul på venteliste

Svaneke Havn - Ingen pladser

Der er én på venteliste. 

Nørrekås Lystbådehavn - Ingen pladser 

Der er to på venteliste 

Hammer Havn - Ingen pladser

Der er én på venteliste 

Ventelisterne er ikke stillestående

På Bornholm har de interne og eksterne ventelister. Vi har oplyst ventetiden på de eksterne lister herover. Der er som vist helt fyldt op på Bornholm, og Bettina udtaler følgende: 

- Der er mange, som vil have en bådplads på Bornholm. Vi har dog kun få jollepladser ude i havnene og korte ventelister til de større både. Vi sørger for, at der er rotation og prøver hele tiden at finde muligheder, så folk kan få en fastliggerplads, siger Bettina Carlsen fra Bornholms Regionskommune.

Hun fortæller videre:

- Når bådejeren søger om en plads, skal de angive en prioritering til hvilken havn, de ønsker. Hvis vi så får en ledig plads i en anden havn end ønsket, så kan de få mulighed for en plads der. 

Bettina Carlsen oplyser afslutningsvist, at der ofte kommer ledige pladser på øen, og ventelisten dermed ikke er stillestående. 

content-loader
content-loader
content-loader