Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Lystsejleren var overbevist om, at han ikke lå sejlrenden, hvor de store skibe sejler, men det var han. Foto: Troels Lykke

Sejler idømt 5.000 kroner i bøde for at sejle i storskibsrute ved Helsingør

Retten i Helsingør har afgjort en sag mod en ellers meget erfaren 59-årig lystsejler, som under en sommertur i sin båd sejlede mod storskibstrafikken på Øresund mellem Helsingør og Helsingborg, fortæller Helsingør Dagblad.

 

Af Troels Lykke |

Den 59-årige sejler sejlede sammen med sin kone i nordlig retning i den sydgående trafikrute, og det blev opdaget af en maritim patrulje fra politiet, som den formiddag sejlede rundt i farvandet.

Kort efter var politiets gummibåd oppe på siden af den 59-årige lystsejler, og dermed blev der sat en stopper for den farlige sejlads i storskibsruten, skriver Helsingør Dagblad

Skipperen på lystfartøjet blev sigtet for overtrædelse af bekendtgørelsen om søvejsregler, men da bøden ikke blev betalt, måtte sagen afgøres i retten.

Lystsejleren var overbevist om, at han ikke lå sejlrenden, hvor de store skibe sejler.

I retten forsvarede han sig med, at han støttede sig til lystfartøjets såkaldte AIS (Automatic Identification System)-sender, som orienterer sejlerne om andre skibe i området. Han befandt sig inden for separationsbøjen, kaldet Vest 5-bøjen, var han sikker på, men det kunne ikke afvises, at AIS-senderens oplysninger var fejlagtige.

Politiet dukkede op

Den 59-årige ventede på, at Aurora-færgen havde passeret på sin vej mod Helsingborg, men kom ikke videre, da politiets båd pludselig dukkede op. Lystsejleren var overbevist om, at han ikke lå i sejlrenden, hvor de store skibe sejler.

Politiet havde brugt søkort og radarmålinger til at fastslå lystsejlerens position, og dommeren fandt, at politiets målinger dokumenterede, at lystsejleren havde ført sit sejlskib imod sejlretningen i trafiksepareringen på Øresund ud for Helsingør.

Derfor blev den 59-årige, som har sejlet uafbrudt siden 2014, kendt skyldig i overtrædelse af søvejsregler, og straffen blev en bøde på 5.000 kroner og en regning på sagens omkostninger.

Kilde. Helsingør Dagblad

content-loader
content-loader
content-loader