Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Alle sejl tages i brug i forsøget på at komme på podiet. Foto: Mick Anderson

VM i matchrace i Middelfart: Den nye verdensmester kåres fredag

Så er det lige før, at vi har fundet den nye kvindelige verdenmester i matchrace. Vi fik i dag afviklet de sidste sejladser i de indledende runder, vi fik færdiggjort kvartfinalerne og taget hul på semifinalerne. 

Af Anna Brinch |

De første semifinale-sejladser skydes i gang fredag den 7 juli, klokken 10.30 og det forventes, at der kan hænges guldmedaljer om halsen på de nye verdensmestre ud på eftermiddagen omkring klokken 16:00. 

Verdensranglistens nummer et og regerende verdensmester, Pauline Courtois (FRA), ligger suverænt i spidsen og har ikke tabt en eneste sejlads siden et stævne i maj. Set med danske øjne er det ret ærgerligt, for det er den bedste danske besætning med Lea Richter Vogelius ved roret, som er franskmandens modstander i semifinalen. 

Det bliver svært for Lea & Co. - specielt efter, at Courtois gik hen og vandt de to første semifinale-sejladser, som blev sejlet i dag. Der sejles først til tre sejre. I den anden semifinale sejler svenske Anna Østling mod Celia Willinson fra New Zealand. 

Der kæmpes om førstepladsen

Der sejles helt tæt på land, og bådene ligger bare få meter fra molen i Middelfart, så tilskuerne kan se med helt ned i cockpittet, hvor kvinderne knokler for at bringe sig i bedst mulig position mod deres modstander. 

Der vil være flere lokale, prominente gæster til stede, som kommer for at se afslutningen på to ugers verdensmesterskaber i sejlads. I sidste uge blev der afviklet VM i bådklassen Melges 24 med deltagelse af 47 både fra 13 nationer, inden man efter mindre end 48 timers pause tog hul på VM nummer to - kvindernes VM i matchrace. 

De to verdenmesterskaber - Melges 24 World Championship - powered by Bunker One og Women's Match Racing World Championship 2023 - powered by Bunker One - er blevet til i et samarbejde mellem GoSail, Sport Event Denmark, Middelfart Kommune og Destination Fyn og titelsponsor Bunker One.

Læs hele den engelske pressemeddelelse fra dagens sejladser her

Resultaterne fra VM i matchrace for kvinder kan følges her  

content-loader
content-loader
content-loader