Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Australien vandt i San Francisco, mens danskerne tog en 4. plads. Foto: Jed Jacobsohn/SailGP
Kapsejlads

Sehesteds SailGP-hold tager delt 3. plads i San Francisco og slutter sæson 3 på en samlet sjetteplads

Nicolai Sehested nød en stabil andendag i San Francisco og snuppede en tredje- og fjerdeplads, men det var ikke nok til at sikre sig en bedre placering end sidste sæson. Danskerne, der stræbte efter femtepladsen, sluttede sæsonen på sjettepladsen. Danskerne kolliderede med USA-hold i 4. sejlads. Se video.

Af Anna Brinch |

- Vi sejlede rigtig godt i dag men havde lidt uheld, og det kostede os i den samlede stilling. Det er en hård en at sluge, men vi afslutter sæsonen flot, og vi er sikre på at starte sæson 4 stærkt, fortæller Sehested i en pressemeddelelse.

Den danske båd var i aktion lige fra start og kolliderede med USA’s SailGP-hold på startlinjen i Race 4. Det betød, at båden fik lette skader på styrbordsskrog.

- Alt foregår enormt hurtigt i starten. Man kan tro, man har et hul, men sekundet efter lukker åbningen, forklarer Sehested og tilføjer: Jimmy svingede agterstavnen lidt, og vi fik kontakt, men heldigvis slap vi alle fra begge hold uskadt.

Vinderne blev fundet - 1 mio. dollars vandt de

Dagen og sæsonen blev vundet af det australske SailGP-hold, som med Tom Slingsby i spidsen sikrede sig en hattricksejr i SailGP med en tredje sejr på tre sæsoner.

Trods tæt kamp mod New Zealand SailGP Team og Emirates Great Britain SailGP Team i finalen havde Australien kontrol over flåden og tog SailGPs $ 1 million dollar sejr.

- Australien er enormt gode, det er det hold, man skal se op til. Holdet har bare en evne til at få det til at tælle, når der er pres på, og det er så imponerende. Tillykke til de australsek sejlere og resten af topholdene med en fantastisk finale, fortæller Sehested igen. 

Det danske hold, der fredag blev kåret til vinder af SailGP Impact League, slutter sæsonen på toppen med en godt afsæt til næste sæson.

-Jeg kan ikke vente til næste sæson, som, jeg tror på, bliver et gennembrudsår for vores hold. Vi har sat et mål om at komme i finalen, så vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at få det til at ske og lægge pres på topholdene. Vi ved, at vi er på vej i den rigtige retning, afslutter Sehested. 

SailGP sæson 4 starter om kun fem uger den 16.-17. juni i Chicago.

Slutresultat sæson 3

1 Australien (104 point) vinder en mio. dollars

2 New Zealand (87 point)

3 Storbritannien (85 point)

4 Frankrig (75 point)

5 Canada (67 point)

6 Danmark (67 point)

7 USA (56 point)

8 Schweiz (33 point)

9 Spanien (31 point)

www.sailgp.com

content-loader
content-loader
content-loader