Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom have sit dårligste stævne i mange år. Foto: Sailing Energi

Av. Ingen af de 43 danske OL-sejlere i Medal Race i Mallorcas World Cup-stævne

De danske OL-sejlere havde et sort World Cup-stævne, selv OL-guldvinderen Anne-Marie Rindom sluttede nede på en 18. plads. - Nogle gange skal man have lidt nedture for at opturene kan blive rigtig gode, siger sportschef Thomas Jacobsen.

Af Troels Lykke |

Et stævne, som aldrig rigtig gik vores vej, er nu slut for de danske landsholdssejlere inden Medal Race. Gode takter her og der, men alt i alt lykkedes det meste desværre ikke.

I stedet får vi en lektion i de klassiske sejladsdyder: Start, fart og fundamental strategi, siger sportschef Thomas Jacobsen på Sejlerlandsholdets facebook-side:

– Det har været vigtigt, at man kunne starte godt og være hurtig, så man kunne vinde sit spor, sejle frit og slå på de små vindspring og trygforskelle, der viste sig at være afgørende.

– Vi må konstatere, at vi bredt set ikke har formået dette ved det her stævne. I stedet må vi tage lektionen med oprejst pande og bruge vores frustrationer positivt og som en driver i den kommende træning.

21. plads til 49er

49er-duoen Jakob Precht og Frederik Rask sluttede med en lidt tung placering som nummer 21. Alligevel er der optimisme at spore hos besætningen.

– Det er ærgerligt, at vi ikke kommer i Medal Race, men sådan er det engang imellem. Der er få ting i guldfeltet, som skiller, hvorvidt vi ligger nummer 21, eller om vi er med i medaljekampen. 90 procent af de ting gik ikke vores vej til det her stævne, siger Jakob Precht og fortsætter:

– Til trods for det har vi mere blod på tanden, end vi har haft længe og glæder os til næste udfordring. Nogle gange skal man have lidt nedture for at opturene kan blive rigtig gode. Selvom det her stævne ikke viser det på resultatlisten, er vi på vej i den rigtige retning og sejler meget bedre end sidste år. Jeg lover, vi er klar næste gang!

Elitesport går op og ned. Denne gang var det ned for det danske landshold. Næste gang bliver vores.

Et lille lyspunkt i mørket er vores tidligere olympiske sejler Marie Thusgaard, der er i Medal race sammen med en tysk rorgænger

Resultater: www.trofeoprincesasofia.org/.../race-resultsall

Se fotos af Peter Brøgger:

content-loader
content-loader
content-loader