Gå til hoved-indhold
Udstyr
Rullesystemet for Code 0 blev oprindeligt udviklet til langdistance race, men er nu en almindelig del af tursejlerens sejlgarderobe. CXe45 er et 2-trins rullesystem. PR-foto

CXe45 – et elektrisk Code 0 rullesystem med stor styrke - vises på Boat Show i Fredericia

CXe45 er et 2-trins rullesystem og det tager kun 10 sekunder at rulle sejlet ind, hvilket reducerer Code 0 sejlet i at blafre og forlænger sejlets levetid. Mød Seldén og riggere, der i Fredericia også viser elektriske spil, mastemotor og Furlex på 'glasskib'.

Af Troels Lykke |

Seldén udvider deres sortiment af elektronisk drevne sejlhåndteringsprodukter med et Code 0-rullesystem tiltænkt 45-55’ både.

Det er 12 år siden at Seldén lancerede den manuelle Code 0-rullesystem som kaldes "CX", så den elektriske version hedder logisk nok CXe, hvorimod tallet "45" beskriver den maksimale arbejdsbelastning, 4,5 tons.

Nu en del af tursejlerens sejlgarderobe

Seldéns direktør for marketing, Mats-Uno Fredrikson, forklarer:

- Rullesystemet for Code 0 blev oprindeligt udviklet til langdistance race, men er nu en almindelig del af tursejlerens sejlgarderobe. Kombiner den med en rullefok, og du vil have den ultimative opsætning fra rumskødssejlads til bidevind, alt sammen uden at forlade cockpittet. Nu bliver det endnu nemmere og sikrere med brugen af ​​trykknapper i stedet for en rulleline.

10 sekunder at rulle sejlet ind

CXe45 er et 2-trins rullesystem og det tager kun 10 sekunder at rulle sejlet ind, hvilket reducerer Code 0 sejlet i at blafre og forlænger sejlets levetid.

Drevmotoren kan enten integreres i en platform eller bovspryd med en under dæk (TD) installation eller bruges som en on-deck enhed fastgjort til et pad-eye (OD).

Efter to sæsoner med at teste den nye CXe45 konkluderer Magnus Rassy, ​​administrerende direktør og ejer af Hallberg-Rassy Værft AB:

“CXe45 er usædvanlig nem at håndtere, blandt andet på grund af den høje hastighed, når sejlet rulles. Det tager ubesværet sejlhåndtering i let luft til et helt nyt niveau. “

Landechef Peter Thagaard fra Seldén Mast møder op på Fredericia Boat Show til februar og marts 2023.

- Vi har en model af et glasskib hvor vi viser CXe45 frem, men også mastemotor, Furlex og elektriske spil vil vi med riggere fra danske værfter, vise frem, siger Peter Thagaard til minbaad.dk.

Powerfuld med 42 volt - en kæmpe fordel

CXe45  bliver med en 42 volt motor istedet for 12 volt, som andre bruger, men med 42 volt så får man en mere kompakt og mere kraftfuld motor end en 12 volts motor. Men med en PSU, Power Supply Unit, omformes 12 volt til 42 volt, og det gør Seldéns CXE45 automatisk. Det kaldes også SEL-BUS med en strømforsyningsenhed.

Prisoverslag: 46.626 DKK inkl. Moms.inklusiv SEL-BUS og strømforsyningsenhed (inkl. moms). Den elektriske furler forhandles hos de danske Seldén-forhandlere, der er over hele Danmark.

Se CXe45 i funktion i 45 sek. video 

Læs mere: www.seldenmast.com/news/

content-loader
content-loader
content-loader