Gå til hoved-indhold
Tur
Tur

Familien Riber sejler uden bagkant – nu kan du følge med i flot dokumentarserie

En familie på fire er draget på langtur. Hvor sejlturen, der startede i Kolding, fører hen, ved ingen - men du er inviteret med på eventyr. Følg sejlerfamilien gennem stærke strømsøer, fødselsdagsfejringer og en ærgerlig motorbrand.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Hus, biler og møbler. Alt blev solgt, da Jesper Riber, hustruen Anni og børnene Mia (9) og Andreas (6) sidste år vinkede farvel til hverdagen i Kolding.

I horisonten ventede en rejse. En rejse uden slutdato og uden endestation. En rejse, der for en stund skulle bringe sejlerfamilien endnu tættere sammen:

- Vi har ingen bagkant, men når ungerne bliver for store, eller vi mister lysten, skal vi nok have villa og bil igen, forklarer Jesper Riber til Minbaad.dk.

Klar til Panama

Eventyret har indtil videre har bragt familien til Shelter Bay ved indsejlingen til Panamakanalen.

Her ligger deres Lagoon 400 trygt fortøjet, indtil sejlerne om få dage vender retur efter to måneder blandt familie og venner i Danmark. Retur til nye oplevelser, nye sømil - og nye optagelser.

Mens sømilene er forsvundet i kølvandet, har familien nemlig tændt kameraet og dokumenteret deres oplevelser. Oplevelser, der sidenhen er samlet til en række flotte dokumentarfilm.

2.000 følgere bliver inspireret

Over 2.000 følgere har fra TV-skærmen været med ombord på familiens rejse. Det er netop dem, der har motiveret familiefaren til at sætte sig bag computerskærmen for at samle og viderebringe familiens op- og nedture i dokumentarserien:

- Det er jo helt vildt fedt at kunne være med til at inspirere andre. Det er dét, vi prøver med vores kanal: At inspirere andre til at leve et anderledes liv, forklarer Jesper Riber.

Sæson fire er netop skudt i gang. Forude venter omkring 20 afsnit, inden familien når Mallorca.

Her, utallige oplevelser og en motorbrand senere, overtages sæson fire af sæson fem – og sådan håber familien at fortsætte, til de atter går i havn for sidste gang på deres langturssejlads.

Hver fredag kl. 18 uploader familien et nyt klip på omkring 20-30 minutter. Du kan følge med på YouTube her.

content-loader
content-loader
content-loader