Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det blev yderst tæt men kiwierne vandt.
Kapsejlads
Podie i Dubai.

Dansk SailGP-hold slutter 2023 på fornem andenpladsen trods 6. plads i Dubai - kiwier vinder efter målfoto

Sehesteds SailGP-hold sluttede 2023 på andenpladsen på SailGP's samlede rangliste ved Emirates Dubai Sail Grand Prix. - Jeg er glad for, at vi var i stand til at kæmpe os tilbage til en sjetteplads her i Dubai, da disse ekstra point muligvis kan gøre en stor forskel i slutningen af ​​sæsonen, siger Sehested.

Af Troels Lykke |

Danskerne opnåede blandede resultater under lette vindforhold i Mellemøsten. Sidstepladsen i det tredje sejlads lørdag satte definitiv stopper for holdets håb om at nå en podieplads.

"Vi var skuffede over den første dag. Vi ved, at vores niveau er bedre end det. Vi viste, at søndagen skulle bruges til at rette op på det," sagde Danmarks skipper, Nicolai Sehested i en pressemeddelelse.

"I dag gik det bedre. Vi klarede os okay med en tredje- og en femteplads. Vi rettede op på nogle af vores fejl fra i går, men vi tabte for mange point den første dag, så det var ikke nok til at komme ind på de øverste placeringer."

Han tilføjer: "Det er frustrerende, men vi bliver nødt til at fokusere på det større billede. Vi starter det nye år som nummer to i ligaen. Hvis vi var blevet det tilbudt i begyndelsen af ​​sæsonen, ville vi helt sikkert have taget det."

"Det mest positive er, at selv på en weekend som denne, hvor det bare ikke klikker, er vi ikke for langt fra tempoet. Det er det, der sker i sport. Jeg er glad for, at vi var i stand til at kæmpe os tilbage til en sjetteplads her i Dubai, da disse ekstra point muligvis kan gøre en stor forskel i slutningen af ​​sæsonen."

New Zealand vandt

New Zealand SailGP Team tog sejren i Dubai i et mindeværdigt finaleræs med Australien og Canada, der resulterede i et foto-finish med hele tre både. En af ​​de tætteste resultater i SailGPs historie.

Efter løbet meddelte Jimmy Spithill, den afgående USA-skipper, der erstattede den australske Tom Slingsby til denne begivenhed, sin pensionering fra SailGP.

"Jimmy er en legende inden for sporten, og vi ønsker ham alt det bedste i hans fremtidige bestræbelser med Italien SailGP Team i sæson 5. Jeg ville ikke satse imod at se ham bag rattet af F50 igen i fremtiden, han kan ikke blive væk!" grinede Sehested.

Næste gang er flåden i Abu Dhabi den 13.-14. januar for at kickstarte 2024 med syv Sail Grand Prix tilbage i sæson 4.

Se videoklip her med tæt afslutning i Dubai og endnu flere klip her: facebook.com/SailGP

content-loader
content-loader
content-loader