Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Siden 1933 har Skoleskibet Danmark givet sine elever store oplevelser på de syv verdenshavne. Foto: Skoleskibet Danmark / Facebook

Nyt håb for Skoleskibet Danmark: Minister fremtryller 10 millioner - afgørelsen falder torsdag

Det stolte skoleskib kan sætte kurs mod hele to togter i 2024, hvis Folketinget godkender uddannelses- og forskningsminister Christina Egelunds forslag. Pengene er fundet i en pulje med hidtil ubrugte midler.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Skoleskibet Danmark havde sat kursen mod havn - i hvert fald fra oktober 2024. Det stod klart, efter at regeringen i slutningen af november fremlagde den nye finanslov.

En finanslov, der ikke efterlod penge til det danske skoleskib, der i 90 år har hjulpet tusindvis af unge danskere på ret køl. Skibet måtte derfor kaste fortøjningerne og sende eleverne på land fra oktober næste år.

En vigtig fødekæde

Nu kommer uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund dog eleverne til undsætning. Ti millioner har ministeren gravet frem. Penge, der skal gøre det muligt for skibet af drage på to togter i 2024:

- Skoleskibet Danmark skaber oplevelser for livet, stærke venskaber og nye karriereveje for mange unge. Det er samtidig en vigtig fødekæde til det blå Danmark, hvor der i øjeblikket er stor efterspørgsel på arbejdskraft, fortæller ministeren til ministeriets hjemmeside og uddyber:

- Derfor er jeg rigtig glad for, at det nu er blevet muligt at søge finansiering til et togt mere, så skibet kan lægge fra kaj to gange i 2024. Det vil betyde, at endnu flere unge kan få glæde af de muligheder, skoleskibet skaber.

Finansudvalget skal godkende

De ti millioner kroner har ministeren fremtryllet fra endnu uforbrugte midler på Uddannelses- og Forskningsministeriets område. Om pengene får lov at gå det sidste stykke mod Skoleskibet Danmarks pengepung afgøres torsdag:

- Folketingets Finansudvalg behandler aktstykket om finansiering af dobbelttogt for Skoleskibet Danmark i 2024 torsdag d. 14. december, skriver ministeret således på deres hjemmeside.

Kilde: Uddannelses- og forskningsministeriet

content-loader
content-loader
content-loader