Gå til hoved-indhold
Test
Med 70 hk Yamaha-motor kom O'boat o'550 over 20 knob. Båden kan også klare en 135 hk motor, men 70 hk, virker fint til at båden ikke er for kedelig. PR-foto
Test
Designet er flot på O'boat o'550. PR-foto

Vi tester polsk O’boat o’550 i aluminium: Minimalistisk og smuk daycruiser til kystnær sejlads

Målet var at skabe en balance mellem praktik og finesse. Båden er til sejlere, der trodser det almindelige, lyder det fra det polske værft om O'boat o'550, vi testede udfor havnebyen Gdynia. Skroget er i stærkt aluminium, men det ser du ikke. Den 5,95 meter båd vejer 1.000 kilo.

 

Af Troels Lykke |

O'boat o'550 har smukke linjer med rette fribord, åben hæk med badeplatforme i hver side, stejl stævn og farven til denne testmodel var light blue metalic, med en diskret hvid stribe på hvert fribord.

Den polske båd, designet af Intuition Yachts, ser med andre ord godt ud, fribordet er heller ikke særligt højt, og den 5,95 meter lange og kun to meter smalle båd er derfor til kystnær sejlads. O'boat o'550 ville være god på mange søer. Finishen er høj, der er ikke sjusket med håndværket.

Man opdager heller ikke at båden er bygget i aluminium, hvilket gør båden stærkere. Dørk og badeplatforme er beklædt med skridsikkert og vedligeholdelsesfrit Flexiteak. 

Fire personer er passende

Musik er der også med Fusion-højtalere, men det er der nu i de fleste både i dag.

Båden er minimalilstisk, der er ikke meget plads, der er heller ikke et toilet om bord. Det er en daycruiser. Men der den CE-godkendt til syv personer, jeg vil nu siget at fire voksne er det maksimale, hvis det skal være til at komme rundt på båden. Sådan oplevede jeg det udfor den polske havneby, Gdynia.

Bedste sted at slappe af er fremme i stævnen, her er fine bænke og her kan der sættes et bord op, så man kan sidde og spise en frokost eller nyde et glas vin.

Bag førersæddet er er plads til to personer, her sidder man også godt, lige foran en Yamaha 70 hk, der ikke larmer alverden. Sæderne er fin kvalitet, men det er ikke de store sæder man sidder på, det hele er lidt minimalistisk, men det fungerer fint.

Stabil men ikke til at krydse Kattegat med

Sejlegenskaberne fungerer også fint, vi kom let over de 20 knob, så båden planede og styringen gik let på rattet, styringen er nemlig hydraulisk.

Og båden virkede stabil nok til at man ville turde at sejle i den, men det O'boat o'550 er ikke en båd man krydser Kattegat i.

Båden koster - alt inklusiv og med dansk moms - cirka 800.000 kroner, her får du også bovpropel hvis du ønsker det, jeg synes nu det er overdrevet at have på så lille en båd, så her vil man fx kunne skære noget af prisen. Men der er mange fine detaljer, fx kan man oplade sin mobil trådløs, som man gør det i mange biler i dag.

Båden er nomineret til Best of Boat 2023, det fortjener den. Motorbaadsnyt.dk sidder med i den internationale jury og i november 2023 findes vinderne.

 

 

O'boat o'550 - designet af Intuition Yachts
Længde     5,95 m
Bredde       2,00 m
Dybgang     0,42 m
Vægt  uden motor 1.000 kilo
Motor testbåd   70 hk
Værft O’boats, Polen sales@oboats.eu
Pris 806.000 kr. inklusiv bl.a. Garmin-plotter, Fusion-højtalere, bovtruster

content-loader
content-loader
content-loader