Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: Nr. Vorupør Redningsstation

Godt nyt fra Nr. Vorupør - låner redningsbåd fra Hanstholm indtil ny leveres

Danmarks ældste redningsflåde blev for få uger siden sat på pension uden en anden båd som erstatning. Nu får redningsstationen en båd fra Hanstholm. Den nye redningsbåd til Nr. Vorupør er først klar til at blive indsat ultimo 2024.

 

Af Anna Brinch |

Nr. Vorupør kommer ikke til at mangle redningsbåd ret længe. Det garanterer Søværnet nu i et skriftligt svar til Nordjyske om Kystredningstjenestens situation, efter at den gamle redningsbåd MRB 31 i mandags blev beordret taget ud af drift af sikkerhedsmæssige årsager.

- Det er ikke en løsning, som kan fungere permanent, hvorfor Søværnet, Kystredningstjenesten og Forsvarsministeriets materiel- og indkøbsstyrelse arbejder på en midlertidig løsning, fortæller Søværnet til Nordjyske.dk.

Tre ugers ventidetid

Her vil redningsstation Nr. Vorupør overtage et fartøj fra en anden redningsstation gennem en rokade af fartøjer, som finder sted, når den første af de nye redningsbåde leveres til Kystredningstjenesten.

Benny Bak, leder af redningsstationen i Nr. Vorupør, siger, at han tirsdag blev orienteret om Søværnets bud på en midlertidig løsning.

- Der vil gå en tre uger, inden vi får båden herned fra Hanstholm. Den er lidt mindre end den, vi havde, så vi skal have undersøgt, om den kan stå på vognen. Der skulle ikke være problemer med, at den kan være i det nuværende redningshus, siger Benny Bak.

content-loader
content-loader
content-loader