Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det er 10. år i træk Sejlsportsligaen vender tilbage til Århus, og det er ikke uden grund. Foto: Sejlsportsligaen/Sivertsen

Sejlsportsligaen kommer til smilets by og der er rift om pladserne

Sejlsportsligaen er at finde i Smilets By de næste 2 uger, hvor de afvikler to stævner i samarbejde med Sailing Aarhus. I første omgang venter 1. division, som sejler den kommende weekend. Der er stor tilslutning fra de mange lokale hold som drømmer om at repræsentere Århus til stævnet.

Af Troels Lykke |

Århus er ellevilde efter at komme ud og sejle J70 i Sejlsportsligaen. Der er liv foran Sejlsportscenteret henover når sæsonen, når de lokale hold regelmæssigt træner mod hinanden i Århusbugten. Det bliver selvfølgelig ikke kun ved træningen; I sidste ende dyster de lokale hold om at få lov at repræsentere Aarhus Sejlklub (ASK) i Sejlsportsligaen.

Onsdag aften i denne uge blev ASK-udtagelsen sejlet med 9 tilmeldte hold. Det blev en super fed aften med 6 sejladser i frisk springende vind.

Team PW, med Peter Warrer som skipper, vandt med 4 prikker foran team Hund og team Gust. Det er nu på 10. år at team PW repræsenterer ASK i Ligaens 1. division, og formen er opad gående med en 5.-plads i sidste Liga-stævne i Helsingør, hvor holdet lavede 5 førstepladser i 12 sejladser.

"Vi glæder os nu for vildt til at repræsentere vores klub på hjemmebanen her i weekenden med et fint hold: Kristian Kirketerp, Søren Asboe og Christian Tang" udtaler skipper Peter Warrer. Han fortsætter: "Vores J70-projekt her i ASK kører på fuldt blus, nu med 7 næsten nye både og 140 medlemmer - der kommer hele tiden flere til. I weekendens 1. divisions-stævne er vi faktisk repræsenteret af 4 hold, der alle har placeret sig rigtig godt i Ligaen på det sidste: Foruden ASK-holdet drejer det sig om Sønderborg, Svendborg, der begge træner i Aarhus, og wow-holdet SALT."

"Vi opfordrer vores medlemmer til at komme ud til Sejlsportscentret i weekenden og opleve og lære af Liga-sejladserne på højt niveau. Vi ser frem til at byde alle vores gode Liga-kammerater fra de andre 1.-divisionsklubber velkommen til Aarhus til et super-stævne i weekenden”, afslutter Peter Warrer.

Tilskuervenlig sejlads ved sejlsportscenteret

Det er 10. år i træk Sejlsportsligaen vender tilbage til Århus, og det er ikke uden grund. Samarbejdet med Sailing Aarhus har leveret gode stævner gang på gang, og sejlermiljøet trives ude ved Sejlsportscenteret på Århus Ø, hvor der afholdes stribevis af sejlerarrangementer.

Jon Koch Hansen, direktør for Sailing Aarhus, udtaler om samarbejdet med Sejlsportsligaen:

Vi er altid begejstrede for at have Sejlsportsligaen i Aarhus. Vi har gennem mange år haft et fantastisk samarbejde, hvilket jo meget godt understreger vores 10-års jubilæum sammen. Hele den sejlerfest som ligaen kommer med, understøtter det fantastiske J70er miljø der er i Aarhus, og netop derfor synes vi det er vigtig at have Sejlsportsligaen her i Aarhus. Desuden viser vi på denne måde sejlsporten frem på fornemmeste vis, da det både er seervenligt og bynært. Så vi glæder os endnu engang til et af årets bedste sejlerfester

Foreløbige resultater i Sejlsportsligaens 1. division 2023

Roskilde Sejlklub har lagt benhårdt ud i første halvdel af sæsonen, og vundet stævnerne i både Svendborg og Helsingør. Derfor må de også forventes at være favoritter den kommende weekend, selvom aldrig kan skal afskrive konkurrenterne, hvor bl.a. KAS har lavet 2 stabile andenpladser i sæsonen og Sønderborg Yacht-Club ligeledes så stærke ud ved seneste stævne i Helsingør.

Foreløbig samlet top-3 i sæsonen:

  • Roskilde sejlklub: 2p
  • KAS FLOW: 4p
  • Sønderborg Yacht Club: 9p

Sejlsportsligaens 1. division sejler d. 12.-13. august. Næste weekend venter Sejlsportsligaens 2. Division d. 19.-20. august som afholdes ved Sejlsportscenteret samtidig med X-Yachts Gold Cup.

FØLG med via SAP som findes på hjemmesiden her: sejlsportsligaen.dk

FØLG med via Facebook: www.facebook.com/sejlsportsligaen

content-loader
content-loader
content-loader