Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Der kommer helt sikkert til at ske nogle dramatiske ting her (i Haag, red.), siger Rindom til DR Sporten. Foto: World Sailing

Rindom i Haag til VM i ILCA 6: Et sindssygt svært sted rent teknisk at sejle i store bølger og strøm

- Det er et sindssygt svært sted rent teknisk at sejle i Den Engelske Kanal og åbningen til Nordsøen, og det er bare meget anderledes end andre steder i verden. Der er rigtig meget strøm og rigtig store bølger, siger Anne-Marie Rindom til DR. Bedste danskere i Haag er Schmidt-søstre i 49erFX.

Af Troels Lykke |

Karrieren har for Anne-Marie Rindoms vedkommende budt på OL-guld og triumfer ved verdensmesterskaber, men når hun søndag tager hul på VM i hollandske Haag i sin Laser Radial-jolle, der nu heder IlCA 6, så er den primære målsætning hverken guld, sølv eller bronze.

Det er der primært tre årsager til. Vind, vejr og OL.

Verdensmesterskabet bliver afholdt ud for den hollandske by Haag - det sværeste sted, Anne-Marie Rindom nogensinde har sejlet, forklarer hun.

- Det er et sindssygt svært sted rent teknisk at sejle. Vi sejler ud i Den Engelske Kanal og åbningen til Nordsøen, og det er bare meget anderledes end andre steder i verden. Der er rigtig meget strøm og rigtig store bølger, siger Anne-Marie Rindom.

- OL i Rio var helt klart et svært sted at sejle, men det her topper det virkelig.

Dansk Sejlunion forklarer, at sejlområdet omkring Haag er særligt, da det ligger på et såkaldt plateau. Den Engelske Kanal er mellem 50 og 100 meter dyb, men tre-fire sømil fra land rejser bunden sig til 25 meters dybde.

- Det betyder som regel kraftig strøm, stejle bølger, og når der kommer vind, så kommer der virkelig vind, oplyser sejlunionen på sin hjemmeside.

Ekstreme ekstremer

Det vilde vejr, som har ramt Europa de seneste uger, gør bestemt ikke betingelserne nemmere og har ifølge Anne-Marie Rindom gjort "ekstremerne mere ekstreme".

- Derfor bliver det et sindssygt sted at sejle. Jeg tror, at mange er lidt overrasket over, at VM bliver holdt sådan et sted her. Men så længe alle er sikre, og fokusset på det fortsat er stort, så er det fedt med den kæmpe udfordring, det er at sejle hernede, siger Anne-Marie Rindom.

Selvom vejret ser ud til at blive "en lille smule mildere" i den kommende uge, forventer Anne-Marie Rindom, at VM i Haag, uanset hvad, vil blive en vild omgang.

Kilde. dr.dk

Dag 2: Masser af vind og krappe bølger

Med en vind på 16-20 knob, stejle, krappe bølger og en god portion strøm blev andendagen (lørdag, red.) af VM fuld af action, skriver Dansk Sejlunion på Sejlerlandsholdets facebook-side.

Derfor gjaldt det om at holde god fart, gøre det let for sig selv og holde det simpelt. Noget som flere besætninger lykkedes med langt hen ad vejen.

Både Frederik Rask/Jakob Precht og Daniel Nyborg/Nikolaj Buhl lavede en førsteplads i deres første ræs, mens Johanne & Andrea Schmidt sluttede deres første sejlads med en 2. plads

De svære sejlforhold betød dog også, at der i løbet af dagen blev tabt lidt placeringer her og der.

Daniel Nyborg og Nikolaj Buhl startede således skarpt ud med en prik, men blev efterfølgende udfordret på de sidste to sejladser, selvom starterne ellers sad, hvor de skulle, siger Nikolaj Buhl.

- Vi vandt et ræs til VM, det var stort og virkeligt et karriere goal! Følelsen er dog lidt træls lige nu, fordi vi taber for mange placeringer i de sidste to sejladser. Men vi er stadig med i gamet, og klar til at sejle om det i morgen!

I morgen (søndag) er sidste dag i kvalifikationen, inden felterne deles i guld, sølv og bronze. Derudover har ILCA 6 og 7 første ræsdag!

Samlede danske placeringer:

49erFX

7. plads: Johanne & Andrea Schmidt

42. plads: Josephine Frederiksen & Laura Zeeberg

45. plads: Josefine Nøjgaard & Esther Bojsen-Møller

48. plads: Rebekka Johannesen & Iben Nielsen

 Nacra 17

12. plads: Natacha Saouma-Pedersen & Mathias Bruun Borreskov

49er

15. plads: Frederik Rask & Jakob Precht

22. plads: Daniel Nyborg & Nikolaj Buhl

52. plads: Kristian Præst & Marcus Langagergaard

59. plads: Jens-Christian Dehn-Toftehøj & Mads Fuglbjerg

65. plads: Carl Emil Sloth & Simon Christoffersen

Samlede resultater

https://thehague2023.sailing.org/results-centre/

content-loader
content-loader
content-loader