Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Peter Ambs klar med kameraet, og som hjælper på vandet. Foto: Kenneth Bøggild

Admiralen og Admiralinden, ildsjælene Rita og Peter Ambs, forlader broen i Vallensbæk Sejlklub

- Sjældent har så få gjort så meget for så mange. Det er vel det mest rammende historiske citat som dækker over æresmedlemmerne Rita og Peter Ambs, som nu efter mere end 40 års frivillig indsats i Vallensbæk Sejlklub, om ikke flager ud, så trækker sig en smule længere tilbage.

Af Troels Lykke |

Fundamentet for alle sejlklubber er frivilligheden. I Vallensbæk Sejlklub er det en del af klubbens DNA at der er højt til loftet, selvstyrende udvalg og alt sker frivilligt.

Når en mindre klub har et så højt aktivitetsniveau som Vallensbæk Sejlklub, så er det afgørende at der er nogle personer som har det forkromede overblik, som kan navigere blandt interesser, følelser og hvad der kan lade sig gøre, og ved hvad der sker i motorrummet.

Sådanne personer er Rita & Peter Ambs. Begge har de lagt i tusindvis af frivillige timer i klubben. Det lige fra at bestride formandskabet i klubben, til stævneleder, ungdomsleder, kassemester, havneformand, og de sidste ti år som sekretariats ansvarlige, det fortæller Kenneth Bøggild, tidligere formand i klubben i Køge Bugt.

Begge er æresmedlemmer af Vallensbæk Sejlklub

Udover at bestride en stribe tillidsposter i klubben i en årrække, er både Rita & Peter tidligere tildelt klubbens højeste udmærkelse ved at begge er æresmedlemmer af Vallensbæk Sejlklub. En udmærkelse som kun tre medlemmer i klubbens 65-årige historie har opnået.

Rita & Peter er også grundlægger af klubbens sejlerfond. En fond som blev etableret ved at de to overtog klubbens administrative opgaver, som klubben tidligere havde løst ved lønnede arbejdskræft.

Rita & Peters betingelser for at de ville overtage de administrative opgaver var at de fortsat kunne få lov at arbejde frivilligt, men at de penge som tidligere var afsat til administrativ support, så blev opsparet i en sejlerfond, hvis formål det er at støtte unge sejlere.

Tidsdonation gav penge til unge sejlere

Siden fondens etablering har klubbens ungdomssejler med sportslige ambitioner modtaget flotte donationer fra fonden. Donationer som har motiveret sejlerne, men også som har betydet at det har været muligt for sejerne at deltage i nationalt og internationalt. Alt sammen på grund af Rita & Peters tidsdonation til klubben

Udover sit virke i Vallensbæk Sejlklub har Peter Ambs også siddet med i Dansk Sejlunions bestyrelse, og været en aktiv medspiller i samarbejdet mellem klubber i Køge Bugt kredsen.

Nu trækker Rita & Peter sig tilbage, ikke som klubmedlemmer, men som klubbens administrative backbone. At deres indsats for klubben har været værdsat, er indlysende.

I fairness overfor klubben, og helt i tråd med den loyalitet de begge har overfor Vallensbæk Sejlklub er det med mere end et års varsel at de meddeler at de nu for alvor går på pension. Mangfoldigheden af opgaver de har løst, afspejles også i at bestyrelsen i lidt mere end et år har knoklet på med at finde en, for klubben brugbar løsning på fortsat drift af alle de opgaver, Rita og Peter har løst.

Ingen er uundværlig, men i Rita og Peters tilfælde kan denne grundhold godt udfordres. Vallensbæk Sejlklub er dem begge evigt taknemmelige for deres enorme indsats for klubben.

Afskedsreception 20. januar

Fredag den 20. januar 2023, kl. 16:00 – 18:00 er klubben vært for en festlig afskedsreception i Vallensbæk Sejlklub klublokaler. Hvor klubkammerater, venner af huset og andre kan komme forbi og takke Rita og Peter for deres kæmpe indsats, og ønske dem god vind i deres nye tilværelse som fuldtidspensionister.

content-loader
content-loader
content-loader