Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
FRIVILLIGE. Når først redningsstationen er en realitet, og redningsbåden er smidt i vandet, er det frivillige kræfter, der skal stå for at drive stationen. Foto: Troels Lykke

Butiksejer Mads Bendix og fire andre tog initiativ til en redningsstation i Struer - nu sker det

Til sommer kommer der en redningsstation i Struer, hvorfra nødstedte sejlere i den vestlige del af Limfjorden let og hurtigt kan få hjælp. Sammen med fire andre initiativtager fik Mads Bendix ideen for et års tid siden. Derefter kontaktede de Dansk Søredningsselskab, der har oprettet flere andre redningsstationer i landet. 

Af Troels Lykke |

Det glæder sejler og butiksejer Mads Bendix, der i et år har arbejdet hårdt for, at den nye redningsstation skulle blive en realitet. 

- Det er fantastisk. Jeg håber, den kan bidrage med mere sikkerhed og tryghed ude på vandet, siger Mads Bendix, der til daglig driver Sejlerbixen i Struer.

Det skriver TV MidtVest. - se tv-indslag

Sammen med fire andre initiativtager fik Mads Bendix ideen for et års tid siden. Derefter kontaktede de Dansk Søredningsselskab, der har oprettet flere andre redningsstationer i landet. 

På daværende tidspunkt havde søredningsselskabet dog netop oprettet en ny station omkring Faaborg på Fyn. Desuden bød Bornholm sig også til. 

Efter et lille års tid faldt valget dog i sidste ende på Struer.

- Det er et trafikeret område med mange turister, så der sker ting og sager heroppe, siger Steen Wintlev, bestyrelsesformand i Dansk Søredningsselskab.

Nu mangler kun de frivillige

- Det blev Struer, fordi vi allerede har god dækning i Faaborg og hele Fyn rundt. Desuden dækker vi også Øresund. Limfjorden er et stort turistområde, så derfor synes vi også, det var et interessant område, uddyber han

Det eneste, vi mangler, er frivillige. Penge til båden og dragterne er på plads. Vi har i alt sparet en million op til båden. Derudover koster oprettelsen af stationen omkring 250.000 kroner, hvor vi har fået en betydelig støtte fra Færchfonden, uddyber han overfor TV MidtVest.

Kilde. TV MidtVest

content-loader
content-loader
content-loader