Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Maxi 77'eren har det seneste år haft hjemme i Krik Vig. Foto: Google Maps

Maxi 77 har været forladt i et år - nu er den endelig fjernet fra fredet område

Vraget fra Limfjorden, der løbende er dukket op til overfladen i medierne, er nu fjernet. Det sker efter, at en mand i en længere periode har boet på båden.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Over et år. Så længe har en Maxi 77 ligget nær Agger i Limfjorden. I første omgang som hjemsted for en tysk mand, men sidenhen som et efterladt vrag. 

Et vrag, der ikke blot har skabt opmærksomhed, men også bekymring i takt med, at sejlbåden har bevæget sig mod et fredet område på tangen.

Fra ingenmandsland til fredet område

I sidste ende blev netop dette område redningen. Da båden rammer forstranden, er den ikke længere beskyttet i det såkaldte juridiske ingenmandsland - og dermed er det lovligt at fjerne båden, lyder vurderingen fra den lokale politimyndighed.

Fredag kunne lokale derfor se en lastbil med kran køre mod området:

- Det var mere besværligt, end vi regnede med, men den kom da i land. Så nu skal vi bare have den i en container og kørt den væk, fortæller kranfører Henrik Moldrup Kappel til TV Midtvest.

Død mand ombord?

Mystikken omkring skibet har gennem det sidste år fået lokale, turister og andre sejlere til at kigge efter vraget. Også en naturfotograf kom forbi området. Her var det ikke blot sjældne fugle og planter, der fangede linsen.

Pludselig dukkede dét, der efter alt at dømme bedst af alt kunne beskrives som en menneskearm frem. Et fund, der - heldigvis - sidenhen viste sig at være en dukke.

Se videoen, hvor Maxi 77'eren bjærges fra Krig Vig, hos TV Midtvest her.

Kilde: TV Midtvest

content-loader
content-loader
content-loader