Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Sejlskibet Lulu viser dramatisk foto da 50 fods båd dykkede til bunds i Stillehavet - besætning nu i Danmark

For knap en måned siden påsejlede Lulu, en Beneteau Ocean 50 to hvaler i Stillehavet. Skaderne var så voldsomme at Lulu stod ikke til at redde, hvorefter besætningen gik i redningsflåden og Lulu sank. Deres nye skal opkaldes efter containerskibet, der reddede dem. Se dramatisk foto på instagram.

Af Anna Brinch |

En video fra nyhedsbureauet AP optaget af en helikopter viser, hvordan de otte danskere fra Lulu, onsdag den 21 juni blev reddet i Stillehavet af et fiskefartøj fra Ecuador.  Se video her. Dagen efter blev de overført til et containerskib med kurs mod Tahitis hovedstad, Papeete i Fransk polynesien. Se kort

De er nu vendt hjem til Danmark og skriver bl.a. følgende på instagram: 

- Vi påsejlede to hvaler mellem Galapagos og Fransk Polynesien. Man kan ikke sikre sig mod at påsejle hvaler, men man kan være forberedt på, hvis det sker, og det var vi.

- Med i redningsflåden var bl.a.: Vand og mad til flere dage, udløst Epirb, to satellittelefoner Iridium Go og Garmin InReach, Vhf'er, AIS-MOB SART enheder, nødsignaler og vores pas. Vi havde også vores dinghy på slæb fyldt med ekstra forsyninger.

- For en direkte kommunikation med JRCC (Joint Rescue and Coordination Center) Danmark, skrev co-skipper Laura en mail via satellittelefonen til Lauras far, som er kontaktperson for Lulu i tilfælde af en nødsituation. Der blev sendt et containerskib vores vej. Redningsaktionen forløb helt udramatisk, hvor vi blev reddet på under 24 timer.

Ikke skræmt - ny båd skal opkaldes efter containerskib

Frederik og Laura fra tilføjer desuden at de ikke er skræmte af at sejle, men er blevet bekræftet i at de har styr på sikkerheden, og at de kan holde hovedet koldt i nødsituationer. De skal afsted igen, og er allerede på udkig efter et nyt hjem, som fremover skal hedde “SV Mathilde”. Opkaldt efter containerskibet, som fik dem sikkert i land på Tahiti. 

Følg Lulu-besætningen på Instagram og på facebook

content-loader
content-loader
content-loader