Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Under tre sekundmeter giver 10-12 knobs fart over Aarhusbugten. Foto: Oure Sejl Akademi

Gymnasieelever er vilde med Peter Warrers M32 - sejler 10-12 knob i svag vind

De unge sejlere fra Oure Kostgymnasium fik en unik oplevelse, da de i stille vind gik ombord på Peter Warrers 500 kg tunge M32-katamaran. – Eleverne kan slet ikke få nok, fortæller underviser Anders Kjær.

Af Sara Sulkjær Hansen |

En sejlsportsoplevelse af de helt store venter eleverne på Oures kostgymnasium, da de torsdag møder op til træning. En træning, der ikke finder sted i de fynske farvande, men som i stedet bringer de unge til Aarhusbugten. 

Her står Peter Warrers M32. En 32 fod lang katamaran i ren kulfiber, som blot vejer 500 kg fuldt tilrigget. 

- Vejrudsigten var umiddelbart ikke super god, og der var lovet 0-1 m/s, men de unge gymnasieelever var alligevel taget afsted, da der ikke skal meget vind til at få sådan en let båd med 52 kvadratmeter stort storsejl til at flyve afsted over Aarhusbugten, forklarer Jesper Henriksen fra Oure Kostgymnasium i en pressemeddelelse.

Et sug i maven

Båden rigges til, og eleverne sætter kurs mod bugten. Der var er ingen vind, så de padler båden ud af havnen. Heldigvis er det en let båd. Udenfor havnen finder gymnasieeleverne lidt vind. Lynhurtigt sætter båden i fart. Luv skrog letter, og båden sejler 10-12 knob. 

- Det giver et sug i maven på sejlerne, og alle smiler. Det er en lidt speciel følelse at hænge tre meter over havoverfladen på en båd, der suser afsted i ingen vind, påpeger Jesper Henriksen.

De unge tester deres samarbejdsevner og styrke, da M32’eren er en krævende båd, når det kommer til koordination og kræfter. Vinden øger til 3-4 m/s, hvor båden sejler fantastisk. Eleverne topper på næsten 14 knob:

- Eleverne kan slet ikke få nok, så vi trækker træningen lige så længe, vi kan, hvilket betyder, at vi må rigge af i mørke. Alt i alt en helt perfekt dag og super fedt at prøve en helt anden form for sejlads, end vi er vant til. Der skal lyde en kæmpe stor tak til Peter Warrer for at lade os prøve hans båd, det er vi meget taknemmelige for, understreger Anders Kronborg Kjær, sejlunderviser på Oure Kostgymnasium.

Oplevelsen kan blive din

Drømmer du om at gå ombord i nye og spændende sejloplevelser sammen med de øvrige elever på Oure Kostgymnasiums sejlerlinje, alt imens du tager din studentereksamen, inviterer gymnasiet til Åbent Hus den 25. november fra kl. 10.00 til 13.30.

Her kan du blive klogere på, hvordan du kan kombinere gymnasielivet på en kostskole med passionen for sejlads. 

content-loader
content-loader
content-loader