Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Tom Slingsby løfter pokalen som årets mandlige sejler. Foto: World Sailing

Tom Slingsby kåret til Rolex Sailor of the Year for tredje gang - Golden Globe-vinder tager kvindernes titel

Den australske skipper, tidligere OL-guldvinder i Laserjollen, Tom Slingsby, tager titlen som årets mandlige sejler efter at have vundet SailGP med sit team. Samtidig sender solo-sejleren Kirsten Neuschäfers imponerende Golden Globe-sejr det kvindelige trofæ mod Sydafrika.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Tre gange har SailGP fundet en vinder - og tre gange har vinderen heddet Tom Slingsby. En imponerende statistik, der ikke efterlader tvivl om australierens imponerende kundskaber på vandet.

Også ved sæsonafslutningen i 2023 kunne Tom Slingsby med sit australske team stille sig øverst på podiet i den udfordrende SailGP-liga.

En præstation, der blev afgørende for, at skipperen tirsdag aften kunne lade sig hylde som årets mandlige sejler, Rolex Sailor of the Year - ligeledes for tredje gang.

Holdet står bag Slingsby

Hyldesten fandt sted ved et flot award-show på Malaga, hvor stemmer fra ekspertpanelet og fra offentligheden var med til at udpege årets bedste sejlere:

- Jeg er meget ydmyg over at være i denne position. Da jeg tidligere vandt prisen, var det for min verdensmestertitel i Laseren og en Moth-verdenstitel, men denne gang er det udelukkende ved at sejle på hold, forklarer Slingsby i en pressemeddelelse.

Sejleren gør sig ikke blot på SailGP-banen. Også i America's Cup gør skipperen sig gældende som skipper på American Magic.

Kvindelig Golden Globe-vinder

På kvindernes sejlsportsscene trak sydafrikanske Kirsten Neuschäfer, der desværre ikke selv kunne være tilstede ved showet, opmærksomheden som årets kvindelige Rolex Sailor of the Year. En titel, hun sejlede i hus ved som den første kvinde at vinde Golden Globe:

- Det er en stor ære at være nomineret blandt så fantastiske, anerkendte og ikoniske sejlere, men at vinde denne pris, at få denne anerkendelse fra et så anset dommerpanel og fra offentligheden, betyder så meget for mig. Tak til alle, der har troet og heppet på mig, fortalte en glad sejler.

Samtidig modtog Magenta-projektet prisen med bæredygtighed i fokus, 11th Hour Racing Sustainability Award, alt imens AC40'eren blev kåret til Boat of the Year. Team of the Year blev 11th Hour Racing Team.

Læs mere her.

content-loader
content-loader
content-loader