Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev målt 52 knobs vind i Hanstholm. PR-foto
Kapsejlads

Alle på mindste udstyr ved stormende PWA/IWT Cold Hawaii Youth Windsurf World Cup 2023

- Det blev en start med indskrivning kl. 7.30 og et hurtigt ryk til Hanstholm. Forholdene var rå, super blæsende over 25 m/sek. og med kæmpe bølger på ydersiden, men ret fine på indersiden, fortæller pressechef Mads Bjørnå til Minbaad.dk. I dag sejles videre efter skippemøde ved fiskefabrikken.

Af Troels Lykke |

Alle var ude på deres mindste udstyr, og det gik direkte i gang med U20, der blev målt næsten 30 m/sek. Resten blev frigivet for dagen på grund af for meget vind og bølger ved WA/IWT Cold Hawaii Youth Windsurf World Cup 2023.

Men U20 lagde ud i rigtig god stil og viste, at de kunne håndtere selv den værste brændstorm. Hertil er der heller ingen, der er kommet til uden tusindvis af timer på vandet.

Liam Dunkerbeck bedst med fantastisk show

I første runde udmærkede Marlon Maethner og Samuele Ferraro sig. De virkede komfortable i de vilde forhold og klarede sig også igennem de næste runder og kom ind i top fire sammen med Tobias Bjørnå og Liam Dunkerbeck.

I semifinalen gik Liam Dunkerbeck videre som forventet efter et meget tæt heat mod Tobias Bjørnå. Det var tydeligt, at Thy er Tobias’ hjemmebane. Marlon gik videre på sin side og kom til finalen hele vejen fra første runde.

Kampen om tredjepladsen var et flot show, hvor det gjaldt om at ride de rigtige bølger og lave de højeste spring i kontrol.

Tobias kom up på toppen med en tredjeplads, og Marlon sikrede sig en flot andenplads efter Liam Dunkerbeck. Liam lavede et fantastisk show, der sikrede ham den første runde sejr, og det ser godt ud for hans verdensmesterskabs håb.

Skippermøde ved fiskefabrikken

U17, U15, U13 er frigivet for i dag på grund af de stormfulde forhold.

Næste på programmet er i dag søndag 15. oktober og dag 2.

- Det ser også superblæsende ud, måske ikke vanvittigt blæsende, så forhåbentlig kan vi starte på under U20, mere onshore, men stadig masser af bølger. Skippermøde for dag 2 er kl. 9.00 ved fiskefabrikken øst for Hanstholm Havn. I dag er der kun lovet 20 m/sek, forklarer arrangørerne og understreger:

- Vi kører konkurrence hele dagen, så kig forbi, lyder det fra Hanstholm.

Se mere

content-loader
content-loader
content-loader