Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var dansk dominans ved det spanske SailGP Grandprix, der blev sejlet ud for Cadiz, hvor den danske båd opnåede sit bedste resultat indtil videre i det, der uden sammenligning er kamp mellem verdens hurtigste sejlbåde. Foto: Ricardo Pinto for SailGP

Lige ved og næsten for dansk båd i spansk SailGP Grand Prix - Sehested tog andenplads

Der var danske farver og Rockwool-logo her, der og allevegne, da det spanske SailGP Grand Prix i weekenden blev sejlet ud for Cadiz. Eneste malurt i det danske bæger var, at det amerikanske hold sejrede i finalsejladsen mellem de tre bedste både over weekendens sejladser.

Af Troels Lykke |

Danskerne i deres sorte, foilende F50'er henviste de regerende mestre fra Australien til tredjepladsen i finalen.

Det skete efter en weekend, hvor den danske båd havde domineret flådesejladserne og dermed banet vejen til den bedste danske præstation hidtil i SailGP.

Her opnåede den danske båd 44 af 50 mulige point over weekenden, lyder det i en pressemeddelelse.

Skipper Sehested: Vi er virkelig glade

Resultaterne betød også, at det danske hold sprang op på andenpladsen i den samlede stilling for sæsonen. Halvvejs i sæsonen er kun de forsvarende mestre fra Australien foran Danmark, og der er et nydeligt lag Rockwool på fire point ned til amerikanerne på tredjepladsen.

- Vi er virkelig glade for vores præstationer her i Spanien. Vi satte nærmest hverken en fod eller et sejl forkert hele weekenden. Der var mange forskellige konditioner henover løbs­weekenden, så vi følte virkelig, at vi fortjente pladsen i finalen, fastslår den danske båds skipper, Nicolai Sehested.

Han melder holdet klar til kamp i resten af sæsonen.

Næste stop er Mellemøsten

Det danske hold vandt desuden førstepladsen i den indbyggede Impact League i sidste sæson. En konkurrence om at være bedst til at arbejde bæredygtigt i løbet af sæsonen. Noget, der matcher fint med holdets danske hovedsponsor, Rockwool.

Det danske hold har nu for alvor meldt sig ind i kampen om også at vinde den sportslige førsteplads, når flåden forlader Europa efter tre Grand Prix’er. Næste stop er Mellemøsten, hvor der igen er kapsejlads for sejlsportens ”Formel 1”, når der skal dystes ud for Dubai den 9. og 10. december.

Resultater - Se video fra dag 1

content-loader
content-loader
content-loader