Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Maria Bollerup inviterer lytteren med under havoverfladen i foredraget "Draget af dybet". Foto: M/S Museet for Søfart

Unge Maria Bollerup er medlem af den prestigefyldte klub "Explorers Club" - nu deler hun sine oplevelser i foredrag

Huledykker, dykkerinstruktør og medlem af den internationale klub for eventyrere. Professionel dykker Maria Bollerup fortæller om et liv med havets dyb som arbejdsplads den 23. november på M/S Museet for Søfart i Helsingør.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Som dykker-kvinderne i M/S Museet for Søfarts aktuelle særudstilling ’HAENYEO - Havets kvinder’ lever den danske dykker Maria Bollerup i pagt med havet.

Hun har rejst over hele kloden som professionel huledykker, dykkerinstruktør og eventyrer. Torsdag den 23. november går rejsen til M/S Museet for Søfart, hvor hun fortæller om de glæder og udfordringer, der følger med, når man har havet som arbejdsplads.

Maria Bollerups personlige fortællinger om huleekspeditioner, dybe vragdyk og refleksioner fra et liv under overfladen giver publikum indblik i havets stærke tiltrækningskraft på trods af risikoen ved det farefulde erhverv.

Dykning og den mentale balance

Maria Bollerup fortæller om de fysiske udfordringer ved lange ophold under overfladen, men også om mere filosofiske tanker om dykningens indflydelse på krop og sind. Om menneskets afhængighed af havet og den mentale ro, der opstår, når man befinder sig i vand.

Hvad er det, der får dykkere til at svømme flere kilometer ned under jorden i hulesystemer - og hvilken betydning kan dykning have for evnen til at bevare den mentale balance i en moderne verden?

Samtidig bliver publikum klogere på, hvordan man ser på klimabalancen mellem menneske og hav, når man har brugt størstedelen af sit liv med en ilttank på ryggen.

Foredraget foregår i museets store auditorium, torsdag den 23. november kl. 17.00. Arrangementet er gratis med billet til museet og for årskortholdere. Der skal bookes plads på forhånd via museets hjemmeside.

content-loader
content-loader
content-loader