Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- I en sejlbåd med en 30 hk motor er 10.000 kr tilstrækkeligt til både diesel og havnepenge for at sejle hele vejen fra Østersøen til Middelhavet. Hvis bare man gør det på floder og kanaler. siger Thomas Veber. Foto: Thomas Veber

Slusehåndbogen i ny version: Tag genvejen til Middelhavet og undgå at komme ud i dårligt vejr

Slusehåndbogen har i ti år hjulpet over 5.000 danskere med at sejle på floder og kanaler. Nu kommer den populære bog i en revideret og udvidet 2023-udgave. - Det er virkelig en genvej til varmen, men også til store oplevelser. Det gøres på under en måned, siger forfatter Thomas Veber.

 

Af Troels Lykke |

“Selv med dagens høje brændstofpriser er det billigt at sejle til varmen,” siger forfatteren Thomas Veber, der fx sejlede gennem sluser fra Danmark til Frankrig i en 17 fods motorbåd. Se video i bunden af artiklen: 'Den sidste idiot er ikke født endnu'.

“I en sejlbåd med en 30 hk motor er 10.000 kr tilstrækkeligt til både diesel og havnepenge for at sejle hele vejen fra Østersøen til Middelhavet. Hvis bare man gør det på floder og kanaler.”

Slusehåndbogen hjælper sejl- og motorbåde ind på kanaler i Norge og Sverige i nord til Frankrig i syd.

Udover oversigtskort og forslag til egne kanaleventyr er den fuld af gode tips og tricks til at få en fantastisk oplevelse på europas kanaler. Som titlen antyder, giver bogen også en grundig gennemgang i hvordan sluserne skal håndteres.

Man er aldrig blæst inde på kanaler

“På kanaler er man aldrig blæst inde,” udtaler Thomas Veber som har sejlet til Middelhavet mange gange, både via Biskayen og på kanaler.

“Det er virkelig en genvej - ikke kun til varmen, men også til store oplevelser. Det kan endda gøres på under en måned.”

“Slusehåndbogen - Sådan sejler du på kanaler fra Østersøen til Middelhavet” udkommer den 18. januar 2023 på forlaget Ocean Dream og koster 249,- kr.

Den kan købes i boghandlen eller direkte fra forlaget på www.oceandream.dk.

Slusehåndbogen:

5. reviderede udgave

ISBN: 978-87-94148-05-4

160 sider

Pris: 249 kr.

Forlag: Ocean Dream

content-loader
content-loader
content-loader