Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Britiske Matt Gotrel ligger her med hoved mod vandet. Han faldt i da båden slog et slag, så briten røg ned under båden under SailGP i Sydney. Foto: SailGP
Kapsejlads

Livline redder sejler i SailGP så han undgik af ramme skarpe foils da han falder over bord

Det var ubehagelige billeder, der løb over skærmen under SailGP lørdag formiddag i Sydney. - Livlinen redder hans liv. Den er ikke længere, sagde TV 2 SPORTs sejlsportsekspert Christian Kamp under kommentering om da britiske Matt Gotrel faldt i vandet. Se video-klip af uheld.

 

Af Troels Lykke |

Britiske Matt Gotrel forsøgte at komme fra den ende side af den foilende F-50er til den anden, men båden slog et slag, så briten røg ned under båden under SailGP i Sydney og hang som en kludedukke.

- Det var en vild situation. Vi lå godt til i løbet, båden drejede en lille smule, og lige pludselig hang Matt for enden af livlinen som en kludedukke. Han blev kastet rundt temmelig længe, sagde Ben Ainsley efter løbet.

Rorsmanden fik hurtigt standset båden og hevet Gotrel tilbage i båden. Briten slap med et par skrammer.

- Han er heldigvis okay. Vi fik stoppet båden og hevet ham ombord. Han er hårdfør, så han bad os om at fortsætte, siger Ben Ainslie, der sluttede på en sammenlagt 4. plads efter lørdagens sejladser, lige foran danskerne, der sluttede af med en flot 3. plads. Søndag blev ikke sejlet pga. en storm, der ramte bådene og skabte skader på land.

Linen holdt sejler fra skarpe foils

- Sejlerne er spændt fast til en livline, og det er derfor, han hænger fast under båden. Det gør, at han bliver slynget rundt under båden, men linen holder ham samtidig væk fra de her foils, der sidder under båden, som er knivskarpe, forklarer Christian Kamp til TV 2 Sport.

- Det viser, hvor voldsomme bådene er, og hvor hurtigt de sejler. Han slår jo smut på vandet, og det er en mand på 100 kilo. Han bliver kastet rundt, som var han en tennisbold. Han er en stærk fyr, og havde han ikke været det, var der ikke været en hel knogle tilbage i kroppen på ham efter sådan en tur.

Christian Kamp deltog selv under den prestigefulde kapsejlads Americas Cup i 2017, hvor de sejlede uden livliner på en katamaran magen til Gotrels.

Se video-klip på instagram af uheldet

Kilde. TV 2

content-loader
content-loader
content-loader